Очакваната раздяла на Барселона със старши треньора Роналз Куман вече

...
Очакваната раздяла на Барселона със старши треньора Роналз Куман вече
Коментари Харесай

Барса уволни Куман, сменя го с Шави

Очакваната разлъка на Барселона със старши треньора Роналз Куман към този момент публично е реалност. Ръководството на каталунския гранд уволни холандския експерт и това бе оповестено на формалния уебсайт на клуба. Това е станало часове след загубата с 0:1 от Райо Валекано като посетител в дуел от междинния 11-ия кръг на Ла Лига. Началниците на блаугранас ненапълно изненадаха, защото се очакваше да държат Куман най-малко до гостуването на Динамо в Киев от Шампионската лига на 2 ноември.

58-годишният експерт пое Барса в тежък миг през 2020 година, като се отхвърли от работата си на селекционер на Нидерландия. През предишния сезон Барселона завоюва Купата на Испания, а в Шампионската лига доближи до 1/8-финалите.

През актуалната акция каталунците вървят девети в класирането с 15 точки, а в Шампионската лига имат единствено 3 от девет вероятни пункта в група Е, където са още тимовете на Динамо, Бенфика и Байерн (Мюнхен).

От клуба към момента не разкриват кой ще го замести. Според испанските медии се разискват три имена за заместител на Куман, като любимец е някогашния състезател на отбора Шави Ернандес, който работи в Катар. Другите са на треньора на дубъла Серхи Бархуан, както и на наставника на аржентинския Ривър Плейт Марсело Гайярдо.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР