Очакваме започналото повишаване на заболеваемостта да продължи. Грипната вълна атакува

...
Очакваме започналото повишаване на заболеваемостта да продължи. Грипната вълна атакува
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев алармира: Грипът атакува от три страни, най-много ме притеснява, че...

Очакваме почналото повишение на заболеваемостта да продължи. Грипната вълна нападна от три страни – Западна Европа, Скандинавието и Турция. Ще доближи пик в края на януари и началото на февруари. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Топлото и хубаво време не въздейства директно върху епидемията, само че форсира малко процеса, добави той. Д-р Кунчев посочи, че най-разпространени са вирусите от групата В, а в последната седмица има и от групата на А. Притеснява ме, че при една по-голяма циркулация на варианта H1N1 може да се стигне до по-сериозни затруднения.

И това е забавно: 12 растения, които индианците чероки са употребявали за лекуване на всичко (от ставна болежка до рак)

Предстои обаче да забележим дали той ще главният извършител на затрудненията или H3N2, сподели основният държавен здравен контрольор. Грипът идва с внезапно начало, висока температура, общото чувство за изнемощялост.

При множеството случаи болните остават на легло. При интензивна зараза 15% от заболелите се нуждаят от лекарска помощ, а 5-6% влизат в болница, съобщи доктор Кунчев. Много значима за предварителна защита е хигиената, изключително при децата. Предпазен резултат има и носенето на маски от болните от грип, сподели още доктор Ангел Кунчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР