Очакваме пик на COVID-19 в края на този месец, началото

...
Очакваме пик на COVID-19 в края на този месец, началото
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Очакваме нов пик на COVID-19

Очакваме пик на COVID-19 в края на този месец, началото на идващия. Новата разновидност на вируса, появила се във Англия, е по инфекциозна, само че не и по смъртността. Това съобщи пред Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев.
" Възможно е да се заразим сред двете дози на имунизацията, изключително, в случай че има по-голям вирусен товар - както е при лекарите ", разкри доктор Симидчиев.

" Десетократно се снижава риска от тежко боледуване сред двете дози ", заяви пулмологът.

" В Норвегия има данни за 30 умряли след имунизация - това са възрастни хора. На дневна база умират по 46 души от тази група. Няма увеличение на честотата на умряли ", разяснява доктор Симидчиев.

" При всеобщата имунизация има големи логистични разпределения и доста стадии. Масовата имунизация ще ни докара до справяне с вируса и доста малко инфектирани. За мен е значима скоростта на слагането на имунизациите. Която и ваксина да излезе, тя е ефикасна и безвредна ", сподели още той.

" Коронавирусът е друг по демонстрация, тъй като взаимодейства с имунната ни система ", приключи доктор Александър Симидчиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР