Очакваме около 320 хиляди българи да пътуват около празниците.Това каза

...
Очакваме около 320 хиляди българи да пътуват около празниците.Това каза
Коментари Харесай

Румен Драганов: Очакваме около 320 хиляди българи да пътуват за Великден

Очакваме към 320 хиляди българи да пътуват към празниците.Това сподели за предаването " Денят на фокус “ по " Фокус “ шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов. " В същото време от тях към 60 хиляди ще бъдат тези, които ще излязат в чужбина, другите ще останат в България “.

Засега най-търсени са спа и уелнес центровете, планинските курорти и съответни къщи за посетители, само че една част от хората ще бъдат на посещаване при близки, родственици и другари, добави още Драганов. " Като цяло, когато Великден е в средата на април, имаме по-малко пътувания, в сравнение с когато е при започване на май и съответствува с майските празници. Тогава пътуват към половин милион българи. Така че като цяло ще имаме интензивни пътувания само че не толкоз, колкото когато Великден е при започване на май “.

Средната цена за семейство с две деца до 12-годишна възраст за три нощувки-4 дни се движи сред 180 лева и 3400 лева, изясни Драганов. " Който желае може да влезе в търсачките и ще откри такива цени. Но приблизително чакаме към 1000 лева Да бъде за четиричленно семейство почивката за тези три нощувки “.

Драганов съобщи, че чакат към 70 хиляди туристи от чужбина да влязат в България в този интервал. " Това са както туристи, които особено идват поради Великден, по този начин и отново посещаване при близки, родственици и другари “.

Бистра ОКЕРЕКЕ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР