Очакваме ДПС да бъде забранено като политическа партия, защото не

...
Очакваме ДПС да бъде забранено като политическа партия, защото не
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Имаме завръщане на кадри на ДПС в администрацията със служебното правителство

Очакваме Движение за права и свободи да бъде неразрешено като политическа партия, тъй като не дава отговор на българската конституция, която не разрешава основаването на партии на верска и етническа основа. Това разгласи Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация в предаването „ Лице в лице “. По-рано денем от партията проведоха митинг пред централата на Движение за права и свободи против изявление на водача на придвижването Мустафа Карадайъ по времи на аудиенция в Турция.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Тази имитация дава задоволително информация за същината и задачите на Движение за права и свободи “, добави Искрен Веселинов.

Той напомни, че съгласно Конституцията България е еднонационална страна. „ Тук всички сме българи, етническите разлики са нещо хубаво, само че това не би трябвало да слага под въпрос единството на нацията “, означи Веселинов.

„ Имаме завръщане на фрагменти на Движение за права и свободи в администрацията със служебното държавно управление. Призовавам президента да премисли назначението на деятели на Движение за права и свободи в регионалните администрации и да насочи активността на българските служби за сигурност към Движение за права и свободи. Да събере доказателства за противоконституционния темперамент на придвижването “, сподели още Искрен Веселинов.

По думите му тези политици, които взеха рашенеието за неограниченото гласоподаване в Турция, са съучастници в националното педателство на Карадайъ.

„ Заявленията за гласоподаване в Турция към този момент са толкоз, колкото във всички останали страни “, означи Веселинов.

„ Ще се опитаме да ограничим влизането на гласоподаватели на Движение за права и свободи от Турция на изборите – разгласяваме обсада на границата и осуетяваме влизането на кервани от рейсове на наша територия “, сподели още Искрен Веселинов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР