Очакваме, че ще има реакция и от страна на правителството

...
Очакваме, че ще има реакция и от страна на правителството
Коментари Харесай

Външният ни министър в Скопие: Очакваме РСМ да осигури нормална среда за функционирането на българските културни клубове


Очакваме, че ще има реакция и от страна на държавното управление на Република Северна Македония, с цел да се доближи до европейско решение  за действието на клубове, основани от жители на страната с българско национално съзнание, сподели на конференция през днешния ден министърът на външните работи на България Николай Милков  Николай Милков Николай Милков е роден на 10 декември 1957 година в София.   Завършил е Френската гимназия в София,, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 749
На въпрос какво ще бъде бъдещето на към този момент основаните български клубове, чиито имена попадат в обсега на закона за сдруженията и фондациите като неприемливи и които имат тримесечен период, с цел да трансформират имената си или ще бъдат заличени от Централния указател в страната, Милков изрази вяра, че българските клубове ще могат да действат обикновено.

„ Те стават повече и повече, и това е добър знак, тъй като хората с българско национално съзнание виждат опция посредством този метод на асоцииране да защитят своя интерес, обвързван с етническа идентификация и чакаме от Република Северна Македония да обезпечи естествена среда за действието им, с цел да бъдат мост, а да не мотив за разделяне и диалект на омразата ”, съобщи Милков.

Българският министър на външните работи е на работно посещаване в Скопие, по време на което дружно с сътрудника му от Република Северна Македония Буяр Османи откриха бизнес конгрес с присъединяване на над 150 български компании, двамата поставиха цветя на паметника на Св. Климент Охридски, като взаимно отбелязване на деня на Климент Охридски, срещна се и с ръководителя на Народното събрание на страната Талат Джафери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР