Очакваме 27-ия София Филм Фест с голямо нетърпение. И това

...
Очакваме 27-ия София Филм Фест с голямо нетърпение. И това
Коментари Харесай

Първата дъщеря на Чарлз Чаплин пристига в България

Очакваме 27-ия София Филм Фест с огромно неспокойствие. И това е по този начин, тъй като тогава ще можем да гледаме филми, които са по-различни от всеобщите. Радва ни и това, че положителните вести идват лека-полека и към този момент знаем повече детайлности за фестивала.
 Оскари 2023, София Филм Фест и номинираните за премията филми, които ще забележим на фестивала тази година
7 претендиращи за Оскар кино лентата, които да гледаме на кино у нас

Чакането няма да е дълго

Той ще се организира от 16 до 31 март, като за най-нетърпеливите обаче ще има и предварителна стратегия, която ще започва още на 9 март в Дома на киното и Чешкия център с ретроспективи и специфичния конкурс " СФФ Тийн ". Фестивалните прожекции ще са в София, Пловдив, Бургас и Варна и ще продължат до 6 април.

Една от значимите вести към идния София Филм Фест е, че актрисата Джералдин Чаплин ще бъде един от специфичните посетители. Тя е първата щерка на Чарлз Чаплин и Уна О " Нийл и внучка на Нобеловия лауреат Юджийн О " Нийл. Сред най-успешните ѝ филми са " Ментовка с лед " (1967), " Ана и вълците " (1973) и " Елиса, живот мой " (1977). " Да отгледаш гарвани " (1976) пък е филмът, който й донася международна популярност.
 Снимка 604984

Освен че тук Джералдин Чаплин ще получи Наградата на София на Столичната община, тя и режисьорката Джесика Удуърт ще показват най-новия си взаимен филм " Лука ", въодушевен от романа " Татарската пустиня " на Дино Будзати.
 София Филм Фест,
7 кино лентата от София Филм Фест тази година

Тези, които привлякоха вниманието ни

Премиерата на кино лентата беше преди дни в конкурсната стратегия на филмовия фестивал в Ротердам, а пък гала-прожекцията на " Лука " е планувана за 25 март - във вечерта на връчването на премиите на София Филм Фест.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР