Очакваме 20% повече туристи това лято, заяви министърът на туризма

...
Очакваме 20% повече туристи това лято, заяви министърът на туризма
Коментари Харесай

Ангелкова очаква 20% ръст на туристите

Очакваме 20% повече туристи това лято, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред Българска национална телевизия. Най-голям растеж се чака да отбележат гостите от Германия, Чехия и Полша. Летищата във Варна и Бургас поемат приблизително 8% повече пасажери.

Министърът на туризма Николина Ангелкова означи, че от първостепенна значимост в летния сезон остава сигурността и сигурността на летуващите. По думите й вътрешният туризъм остава приоритет на министерството, като се чака растеж от 2-5% при нощувките на българи по Черноморието. Според Ангелкова на годишна база броят на българите, които вървят на отмора в Гърция, е еднакъв на броя на гърците, които идват в България.

" Програмата ни е да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация. Туристическите ни атракции получават все по-голяма известност. Искаме да подпомогнем туроператорите в популяризирането на България. Анализите ни демонстрират лек растеж в обектите на културноисторическите направления. ", разяснява още Ангелкова. Тя уточни здравния туризъм като допустима ниша за българската туристическа промишленост.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР