Очаквам управляващите в момента да проявят воля, да защитят обществения

...
Очаквам управляващите в момента да проявят воля, да защитят обществения
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Ще бъде ли защитен интересът на Белащица? На ход е служебният министър на енергетиката!

„ Очаквам ръководещите сега да проявят воля, да защитят публичния интерес и да не позволен активността на кариерата на " Европейски пътища " АД над Белащица да бъде обновена “.
Това съобщи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив Дани Каназирева във връзка решението на Върховен административен съд, с което се анулира актът за прекъсването на кариерите. Като регионален шеф Каназирева застана зад протестиращите поданици на селата от Родопската яка и активността на двете кариери бе прекъсната.
 Дани Каназирева: Комисията по проверка се трансформира във фабрика на жълтини Дани Каназирева: Комисията по проверка се трансформира във фабрика на жълтини
„ Българският парламент беше употребен по един неточен метод за предизборната акция на Мая Манолова. Това е цялостна демонстрац...
„ Преди година и половина демонстрирах смелостта и макар икономическите ползи и напън, с цялостната поддръжка на държавното управление тогава с министър председател Борисов, институциите застанахме до хората и с акт на министър Теменужка Петкова кариерите стопираха работа. След години на митинги хората от Белащица си отдъхнаха. Още тогава в Областна администрация, с моя екип, започнахме работа, с цел да обосновем дългогодишното прекъсване на кариерите, тъй като допусках, че правосъдните решения могат да не са в полза на популацията “, разяснява Каназирева.
" На първо място това е съществуването на няколко карстови извора, които за застрашени от изгубване, в случай че кариерната активност продължи. На второ място край тях няма наложителната санитарно-охранителна зона. По мое гледище ВиК стартира планиране на такава санитарно-охранителна зона. На трето място налице е заплахата от свлачищни процеси и риск да се изгубят изворите, а замърсяване на околната среда води до утежняване на изискванията на живот и здравето на популацията в селата от Родопската яка и част от град Пловдив. Според специалисти от регионална администрация кариерните площи попадат в поясите 2 и 3, което прави самата кариерна активност неприемлива “, разясни Дани Каназирева.
Тя напомни, че другата кариера на " Холсим кариерни материали Пловдив " е с изминал контракт от февруари тази година и там няма риск да бъде обновена кариерната активност. „ Притесненията ми бяха свързани с кариерата на „ Европейски пътища “, тъй като техният контракт изтича февруари 2022 година и през оставащото време от 8 месеца, след правосъдното решение, има действителен риск те да възобновят рабата, сподели още Каназирева и добави, че в този момент на ход е служебният министър на енергетиката.
“Дали ще прояви тази безкомпромисност, която проявихме ние преди година и половина. Дали ще застане до хората, тъй като има редица учредения, още веднъж да издаде акт за прекъсване на работата, в случай че изиска. Това ще даде нужния период до приключване на контракта на концесионера “, разясни Каназирева.
 Дани Каназирева: Искам да напомня, че лечебните заведения нямат право да връщат пациенти Дани Каназирева: Искам да напомня, че лечебните заведения нямат право да връщат пациенти
" Недопустимо е при 20 лечебни заведения на територията на региона и разкрити близо 1100 кревати, да продължаваме да бъдем очевидци на върнати ли...
Тя добави, че в Областна администрация има задоволително документи, които са предадени и на инициативните комитети и които могат да дадат всички правни учредения за последващото прекъсване на кариерата на „ Европейски пътища “.
„ От моя страна хората ще имат цялостната ми поддръжка и съм подготвена още веднъж да застана до тях, добави претендентът за депутат от коалиция ГЕРБ-СДС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР