Очаквам предстоящата среща между Европейския съюз и Турция във Варна

...
Очаквам предстоящата среща между Европейския съюз и Турция във Варна
Коментари Харесай

Юнкер очаква срещата с Ердоган във Варна "със смесени чувства"

Очаквам идната среща сред Европейския съюз и Турция във Варна със смесени усеща, съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на взаимна конференция с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. Двамата приказваха след края на двудневното съвещание на Европейския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Юнкер разясни, че количеството на проблемите сред Европейски Съюз и Турция не стопира да пораства, само че европейската страна желае да укрепи съдействието с Анкара. Туск изрази вярата диалозите с турския президент Реджеп Ердоган да обиден необятен кръг от тематики, в това число за бъдещето.

" Срещата няма да бъде лесна, пред нас стоят няколко комплицирани въпроса, в това число за турските дейности в Сирия. Съседи сме с Турция, би трябвало да намерим метод да беседваме намерено ", добави Туск.

По мотив решението на Европейски Съюз да поддържа оценката на Англия, че нападението против разузнавача Сергей Скрипал най-вероятно е дело на Русия, Туск уточни, че това е допустимо най-хубавият отговор, на който общността е способна. " Много е мъчно да подготвим отговарящ отговор на такова нахлуване - ние сме напълно разнообразни от причинителите, в случай че разбирате какво споделям. В Европейски Съюз имаме разнообразни визии, ползи и обичаи в политическото отношение към Русия, не е елементарно да бъдем единни и по тази причина правя оценка положителната воля, положителния политически инстинкт ", добави той.

Юнкер означи, че решението за отзоваването на посланика на Европейски Съюз в Москва е " изключителна мярка ", каквато до момента не е била предприемана. Осъждаме (отравянето на Скрипал - бел. кор.), само че каналите за връзка с Москва би трябвало да останат открити и в това няма несъгласие, разяснява той.

Туск добави, че от понеделник " повече от една страна в Европейски Съюз " ще предприеме лични ограничения против Москва. По неофициална информация към половината от страните в Европейски Съюз плануват да върнат свои дипломати, изпратени в Русия, или да прогонят съветски дипломати на своя територия.

Той изрази персоналното си задоволство, че макар договарянията за напускането на Англия Европейски Съюз е останал обединен и в този случай.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР