Oчаквам наелектризираща атмосфера Димитър Кузманов ще се изправи срещу тенисист

...
Oчаквам наелектризираща атмосфера Димитър Кузманов ще се изправи срещу тенисист
Коментари Харесай

Кузманов: Завръщането на феновете на Sofia Open е най-добрата новина

" Oчаквам наелектризираща атмосфера "
Димитър Кузманов ще се изправи против тенисист от квалификациите в първия кръг на главната скица на Sofia Open. Националът на България взе присъединяване в процедурата по тегленето на жребия и самичък отреди ориста си в първия кръг. При победа, Кузманов ще срещне Джак Дрейпър или Душан Лайович във втория кръг. Ето какво сподели самият Мико минути след церемонията.

„ Вече ми стана като табиет да си издърпвам противниците през последните години, съблюдавам традицията (усмихва се). Първо мога да кажа, че шампионатът е извънредно мощен и имам, може би, по-благоприятен чоп, само че няма добър чоп. Всички играчи са доста положителни, даже и хората, които са в квалификациите. Знаете, имаме първенец от предходни години – Мирза Башич, който ще взе участие в квалификациите, тъй че мачовете ще бъдат доста тежки. Моята цел е да затвърдя формата, в която се намирам през цялата година и висшата класация, която имам сега. Надявам се да затвърдя успеха си (в първия кръг на съществена схема) от предходната година, като идната ми цел е да надмина това, което съм постигнал предходната година “.

Относно завръщането на публиката в „ Арена Армеец “, след двете години на ограничавания (2020 година шампионатът се организира при стеснен брой гости, през 2021 година – без), Кузманов разяснява:

„ Това евентуално е най-хубавото нещо, което се случва тук тази година. Освен всички положителни играчи, които ще вземат присъединяване, почитателите ще бъдат назад в залата след тези две тежки години. С тях атмосферата сигурно ще бъде наелектризираща. Турнирът е извънредно мощен. Това е един превъзходен подарък освен на тенис почитателите, само че и на спорта в България като цяло. Всички се намират в прелестна форма, играят извънредно мощно през годината и всеки един мач тук ще бъде край, безусловно. За мен, както и за всички участници, ще бъде огромно наслаждение да играем пред цялостни трибуни “.

Кузманов беше запитан и за завръщането на Григор Димитров в шампионата, който той завоюва при единственото си присъединяване през 2017 година „ Аз постоянно съм казвал, че когато той (Григор Димитров) си е в България и играе – това е най-хубавото нещо, което може да се случи. За спорта това е извънредно добра вест, тъй като служи за мотивация. Това е реклама за България. Едно от най-хубавите неща е, че той ще може да вземе присъединяване и българските почитатели ще могат да му се насладят “.

Доколко опитът от Sofia Open е оказал помощ на Мико да стига нови и нови персонални върхове, пловдивчанинът отговори по този начин: „ През годините Sofia Open извънредно доста ми оказа помощ да навляза в най-високите среди на тениса – да усетя атмосферата и напрежението. Да играя пред родна аудитория, в толкоз огромна зала, против мощни противници всяка една година – усещам се все по-добре и по-добре и мисля, че резултатите ми го демонстрират. Днес, когато излязох за първата си подготовка на централния корт, се почувствах много по-уверен и спокоен, натрупал съм доста опит. Със сигурност това (участието в Sofia Open) се отразява и на другите момчета. През годините доста от тях реализираха победи. Даваме късмет на по-младите също да се допрян до шампионата. Прекрасно е, че този шампионат го има и продължава да се организира “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР