Очаквах повече от Бойко Борисов. Очаквах на тази сесия той

...
Очаквах повече от Бойко Борисов. Очаквах на тази сесия той
Коментари Харесай

Паргов: Очаквах повече от Бойко Борисов

Очаквах повече от Бойко Борисов. Очаквах на тази сесия той да изиска оставката освен на Елен Герджиков, само че и на Йорданка Фандъкова, с цел да можем да не чакаме две години да решаваме проблемите на софиянци, а да създадем това от раз с нови избори. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов по време на съвещание на СОС.

„ Ситуацията, която се случва през днешния ден, не е нова. Преди 10 година имахме същия проблем. Не мисля да се трансформирам в бранител на Елен Герджиков, тъй като не съм го избирал, не съм го подкрепял и не съм дал своя вот за него. Най-малкото, тъй като той е представител на ръководещите, а аз на опозицията. Ще би трябвало да сме деликатни и в квалификациите към всеки от нас, защото има една известна българска сентенция – „ Падналият другари няма “, съобщи той.

„ Но няма по какъв начин да подминем обстоятелството, отчитайки метода, по който се управляваше Общинския съвет – образуване на дневния ред, питания и отчети на представители на опозицията, с метода, по който се подреждат поръчки за изявления, без значение електронната система, с метода, по който на предходната постоянна сесия се промени салдото в една от комисиите “, посочи Паргов. Той посочи, че става дума за Комисията по архитектура и разясни, че тя е единствената, в която ГЕРБ-СДС нямат болшинство. „ Комисия, която има отношение към основен проблем - този със застрояването. Ще апелираме през днешния ден това решение. То опонира с всички демократични правила и с правилниците ни “, посочи ръководителят на Българска социалистическа партия - София.

„ Очевидно, че ГЕРБ, изправени пред невъзможността да се възпроизведат още веднъж в национална власт, ще заложат на това да се окопават в локалната власт освен в София, само че и в цялата страната – поради идните избори през 2023 година “, съобщи той.

„ Групата на Българска социалистическа партия има решение, като съществена опозиционна мощ в СОС, да не поддържа каквито и да е решения, в това число кадрови, на ръководещите, както постоянно сме правили “, разяснява Калоян Паргов.

--

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР