Очаква се тази седмица времето в Обединеното кралство да достигне

...
Очаква се тази седмица времето в Обединеното кралство да достигне
Коментари Харесай

Великобритания се готви за най-горещия ден от 2023 г.: Температурите ще скочат до 27 градуса

Очаква се тази седмица времето в Обединеното кралство да доближи високи температури и да бъде маркиран най-горещият ден за 2023 година

Според метеорологичната работа в четвъртък в Уелс и Югозападна Англия може да се следят температури до 26 и 27 градуса по Целзий с помощта на " иберийската бликам ".

Но жителите на крайбрежието и на Източна Англия може да се сблъскат с облачно време, до момента в който в Южна Англия може да има превалявания към края на седмицата. В по-голямата част от Обединеното кралство обаче ще остане топло и слънчево.

UK set for hottest day of 2023 in second week of June
— Telegraph & Argus (@Bradford_TandA)
В понеделник са регистрирани оптимални температури от 21 градуса по Целзий, което е малко по-хладно от вчерашната гореща вълна, само че се чака температурите да се покачат до края на седмицата .

Метеорологът от Метеорологичната работа Грег Дюхърст съобщи: " Ще има доста изсъхнало време, като на запад постоянно ще има по-слънчево небе, а на изток - по-облачно. В вероятност температурите ще бъдат сходни, в случай че не и малко по-високи към края на седмицата ".

" Разделението запад-изток ще продължи и при температурите, тъй че в западните елементи на Обединеното кралство температурите ще се покачат до към средата на 20-те, до момента в който в източната част на Обединеното кралство е по-вероятно да се следят междинни и високи стойности ", прибавя той.

The UK could experience the hottest day of the year so far
— Bloomberg (@business)
Прогнозата за времето за сряда планува, че най-слънчево ще бъде на запад, а в останалите елементи на страната ще остане сиво и хладно.

От сряда до петък температурите ще останат постоянни, като най-слънчево ще бъде в западните региони, само че в петък има възможност за превалявания в югозападната част на страната. 

От петък нататък температурите ще са близки до междинните, само че в Южна Англия може да има повече превалявания, в сравнение с север.

В края на юни в южната част на страната може да се следят инцидентни проливни дъждове или гръмотевични стихии, като се чака температурите да останат над междинните. 

През тази седмица доста хора се радваха на слънчево време в Обединеното кралство, като най-високата записана температура е 25 градуса по Целзий в Портмадог, Уелс.

Отчетени са и други места, където температурата е достигнала 24 градуса по Целзий, в това число Борнмът в Южна Англия, Кастълджърг в Северна Ирландия и Глазгоу.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР