Очаква се тази година парите за болничната помощ, около 2

...
Очаква се тази година парите за болничната помощ, около 2
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Може да се увеличи размерът на здравните вноски

Очаква се тази година парите за болничната помощ, към 2 милиарда лева, да стигнат . Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

Следващата стъпка е да желаеме увеличение на клиничните пътеки и повече пари за опазване на здравето в здравната система. Нещо, което министър Ананиев се пробва да прави към този момент една година посредством слагането на обществена полемика на няколко модела, съобщи проф. Балтов.

Той сподели още, че предстоят съществени договаряния сред Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), при които да се намерения за нарастване на парите за опазване на здравето.

Според него не може да се приказва за увеличение на размера на здравните вноски, защото сега е огромен броят на неосигурените - сред 500 000 и 700 000 души.

Раздържавяването на НЗОК ще разреши да се ускори конкуренцията, да има по-качествено опазване на здравето. Нещо, което сега малко липсва, защото се натъртва на количествено опазване на здравето, с цел да имаме по-голям фонд, с който да разполагаме, сподели проф. Балтов.-->

" Не бих споделил, че " Пирогов " има терзания с тези нови играчи, тъй като лечебните заведения, които оферират сложна услуга, ще бъдат търсени и ще бъдат наложителен сътрудник на тези фондове. Проблем ще имат дребните частни лечебни заведения, които се пробват да надграждат в нещо, което липсва в огромните лечебни заведения.

Той сподели, че няма да има закриване на лечебни заведения, по-правилно е да има вливане на лечебни заведения, с цел да се резервира ресурсът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР