Очаква се провеждане на конкурс за частни съдебни изпълнители, съобщи

...
Очаква се провеждане на конкурс за частни съдебни изпълнители, съобщи
Коментари Харесай

Очаква се конкурс за 30 частни съдебни изпълнители

Очаква се осъществяване на конкурс за частни правосъдни реализатори, заяви правосъдният министър Цецка Цачева пред правната парламентарна комисия, където имаше чуване. Тя осведоми, че Камарата на частните правосъдни реализатори се възразява на провеждането на подобен конкурс с изказванието че работата на частните правосъдни реализатори понижава, поради присъединяване в системата на държавното правосъдно осъществяване.
Следващата сряда съм поканила на среща представителите на Камарата, на която ще би трябвало да ги убедя в нуждата от състезанието “, сподели Цачева. Тя посочи, че става въпрос за 30 места за частни правосъдни реализатори, които не са новооткрити, а са останали незаети след предходни състезания.
След състезанието би трябвало да се резервира присъединяване в системата на държавните правосъдни реализатори, безапелационна е Цачева. За местата в съдилищата, където все още има краткотрайно изпълняващи длъжността държавни правосъдни реализатори, съгласно вижданията й, ще се разгласят състезания за непрекъснато заемащи позициите.
„ Няма да бъде елементарен разговорът с Камарата на частните правосъдни реализатори, само че аз съм уверена, че в правосъдната система има място и за държавни правосъдни реализатори. Всъщност правото на всеки взискател е да избере към кого да се обърне “, съобщи Цачева.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР