Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения на Лютви Местан за

...
Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения на Лютви Местан за
Коментари Харесай

Местан не е отведен в местната полиция, в ареста не е имало свободни места

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинявания на Лютви Местан за злополуката край „ Маказа”, оповестиха от БТВ.

Местан не е отведен в локалната полиция, тъй като в ареста на полицейското ръководство в прилежащата община не е имало свободни места. Според Министерство на вътрешните работи, това не е казус. Огледа на мястото на злополуката през вчерашния ден продължи повече от 5 часа. В помощ на дознателите се включи и следовател, изпратен от Окръжния прокурор на Кърджали.

Разследването към момента не е показало отговорен за злополуката.

„ Престъплението е тежко и двама водачи са тествани, дали са използвали алкохол или наркотични субстанции. Пробите са негативни. На този стадий няма повдигнати обвинения”, сподели Желязко Стефанов, Окръжен прокурор на Кърджали.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за злополука с причиняване на гибел по несъобразителност, за което законът планува до 6 години затвор. Ако Местан се кандидатира за евродепутат, ще получи имунитет и това ще спре следствието.

Засега единствено Местан и съпартийците му изложиха своята версия за злополуката. Пострадалото семейство отхвърля среща с медиите, даже и без камера. По неофициална информация, в колата, с която фамилията катастрофира е имало кошче за бебе. Не е ясно дали е било употребявано и било добре обезопасено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР