Очаква се Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство

...
Очаква се Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Великобритания ще разследва Amazon за използване на данни

Очаква се Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (CMA) да стартира публично антитръстово следствие на софтуерния колос Amazon.com Inc., заяви в четвъртък "Файненшъл таймс ".

Позовавайки се на източници, осведомени с въпроса, финансовото издание показва, че CMA проучва по какъв начин огромният онлайн търговец употребява данните, които събира посредством своята платформа, и по какъв начин дефинира кои търговци се появяват първи на екрана, когато е време да се закупи даден артикул.

Освен това следствието може също по този начин да изследва дали търговците, които употребяват другите услуги на Amazon, получават преференциално отнасяне по отношение на тези, които не го вършат, предава БНР.

Свързаното с конкуренцията следствие ще бъде следващото от голям брой изследвания на водещи софтуерни компании, като самата Amazon към този момент е разследвана в Европейския съюз и в Германия, до момента в който други компании като Гугъл и Фейсбук също се оказаха под непоколебим надзор от съответните оторизирани органи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР