Очаква се министрите на външните работи на страните от Европейския

...
Очаква се министрите на външните работи на страните от Европейския
Коментари Харесай

Eвромеханизъм ”Магнитски” приемат външните министри от ЕС

Очаква се министрите на външните работи на страните от Европейския съюз да одобряват на съвещанието си в Брюксел в понеделник европейския еквивалент на американския закон ”Магнитски ”.
Според осведомени санкционният режим ще се назовава " Рамка на Европейски Съюз за човешките права " или " Глобален санкционен режим на Европейски Съюз поради човешките права ".

Санкциите би трябвало да включват възбрана за влизане в Общността, както и заледяване на активи на територията на Съюза.

Механизмът ще се ползва за доста съществени нарушавания на човешките права по целия свят. Сред тях са геноцид, закононарушения против човечеството, случайни арести, мъчения, иго, полово или учредено на пола принуждение, трафик на хора и даже нарушаването на правото на спокойно събиране или сдружаване.

Сред останалите тематики, които министрите ще дебатират, са развоя на събитията, свързани с Турция, целите на трансатлантическото съдействие, обстановката в Грузия и Венецуела след парламентарните избори.

Същевременно министрите по европейските въпроси ще разискват на видеоконференция ходът на договарянията сред Европейски Съюз и Обединеното кралство. Също по този начин те ще приготвят съвещанието на европейските водачи в четвъртък и петък.

Германското председателство ще ги осведоми за законодателните цели за идната година, както и за стратегическите цели и цели за интервала 2020-2024.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР