Очаква се министрите на външните работи на ЕС да обявят

...
Очаква се министрите на външните работи на ЕС да обявят
Коментари Харесай

ЕС готви нови санкции срещу Беларус

Очаква се министрите на външните работи на Европейски Съюз да разгласят нов пакет от наказания против Беларус на днешното си съвещание в Люксембург, съобщи кореспондентът на БНР от Брюксел. Някои от тях са свързани с насилственото приземяване на полета на " Райънеър " и ареста на журналиста Роман Протасевич и приятелката му София Сапега.

Около 80 души и организации в Беларус евентуално ще попаднат в санкционния лист, твърди източник от Европейски Съюз. Едва ли обаче няма да се стигне до дебатираните ограничаващи ограничения, ориентирани против съответни стопански браншове, защото, съгласно осведомени, това е по-трудно поради комплицираните правни текстове в тази тенденция. Министрите ще беседват с водача на опозицията Светлана Тихановска на работна закуска преди съвещанието.
 Роман Протасевич се появи на конференция Роман Протасевич се появи на конференция
Задържаният беларуски публицист Роман Протасевич се появи пред кореспонденти в Минск, заяви Ройтерс. Той взе участие в конференция на мест...

Съветът ще разиска и настоящата конюнктура в Ирак в границите на идните през есента парламентарни избори там. Предвидена е среща с министъра на външните работи на страната Фуад Хюсеин в границите на работен обяд. Латинска Америка и Карибите ще бъде друга тематика на вниманието на съвета. България ще бъде показана от министъра на външните работи Светлан Стоев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР