Очаква се изпълнителният директор на японския мултинационален конгломерат Тошиба (Toshiba

...
Очаква се изпълнителният директор на японския мултинационален конгломерат Тошиба (Toshiba
Коментари Харесай

Шефът на Тошиба подава оставка

Очаква се изпълнителният шеф на японския мултинационален конгломерат " Тошиба " (Toshiba Corp.) Нобуаки Куруматани да се отдръпна от отговорностите си на фона на спад в доверието в неговите лидерски качества, заяви във вторник финансовата организация Nikkei.

Според информацията оставката ще бъде оповестена в сряда, 14-ти април, по време на съвещание на борда на " Тошиба ". Смята се, че ръководителят на компанията Сатоши Цунавака ще бъде наследникът на Куруматани.

Предполага се, че комисията по номинации на Toshiba упорства за този ход, защото се появиха изказвания за конфликтите на Куруматани с акционерите, както и информация, че повече от половината висши мениджъри в компанията показват липса на доверие в основния изпълнителен шеф.

Новината идва след информация, че световната компания за дялово присъединяване CVC Capital Partners желае да придобие Toshiba, като договорката е на стойност от близо 20,8 милиарда $ или 2,3 трилиона японски йени. Японската компания съобщи, че предлагането ще бъде прегледано след спомагателни уточнения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР