Очаква се федералното правителство на да въведе нов закон, чрез

Очаква се федералното правителство на да въведе нов закон, чрез ...

В Германия ще поискат въвеждането на полицейски час със закон

Очаква се федералното правителство на да въведе нов закон, чрез който да се разреши налагането на полицейски час, затваряне на магазини, ресторанти и училища, както и да се ограничат събиранията, ако случаите на коронавирус нараснат в определени региони, съобщава "Монитор", позовавайки се на Politico.
Ако двете камари на германския парламент приемат този ход, това ще измени Закона за защита от инфекции и ще доведе до по-строги ограничения в регионите, където седемдневната честота на новозаразените достига 100 на 100 000 жители в три последователни дни.

Северна Македония въвежда полицейски час Северна Македония въвежда полицейски час
Правителството на РС Македония взе решение да въведе полицейски час, съобщи правителствената пресслужба. Решението е в отговор на предл...
Ограниченията могат да включват полицейски час от 21:00 ч. до 05:00 ч., ограничаване на частни събирания до едно домакинство и едно външно лице, както и преминаване към онлайн обучение в училища и университетите, ако случаите се повишат над 200 за три последователни дни, според проектозакон, информират германски медии.

Източник: actualno.com