Очаква се двойно увеличение на капацитета на ГКПП Кулата. Това

...
Очаква се двойно увеличение на капацитета на ГКПП Кулата. Това
Коментари Харесай

Разширяват двойно ГКПП Кулата

Очаква се двойно нарастване на потенциала на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата . Това заяви шефът на Гранична полиция основен комисар Светлан Кичиков, който бе там дружно с депутати от парламентарната комисията по вътрешен ред и сигурност. Там бе извършено изнесено съвещание на комисията, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

" Сега действаме единствено в една посока, разграничено на две . Тоест имаме четири трасета на излаз и четири на вход. След края на дейностите, които се правят, ще имаме осем трасета единствено на излаз. Като имаме опция при по-голям трафик, с преносими загради, да пуснем още едно трасе, с цел да се съобразим с моментната конюнктура ", разяснява шефът на ГДГП.

Депутатите видяха проекта за реорганизация на граничния пунк т. Към момента проблем на пункта не е свързващият мост, а дребното трасета, на които се обработват леките и товарни коли, изясни Министър Маринов.

По думите на Маринов концепцията на реконструкцията на пункта е преди всичко да се разделят потоците на моторните транспортни средства - товарните коли да са от едната страна , а леките коли - от другата, с цел да не се смесват.

През лятото на 2019 година бе направена такава организация, която даде положителни резултати. С разширението на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " ще стартират да се правят и взаимни инспекции на наша територия , посочи още вътрешният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР