Очаква се до часове да бъде подписано коалиционното споразумение между

...
Очаква се до часове да бъде подписано коалиционното споразумение между
Коментари Харесай

До часове подписват коалиционното споразумение за съставяне на правителство

Очаква се до часове да бъде подписано съдружното съглашение сред " Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, " ИТН “ и " Демократична България “. Това стана ясно от думите на Андрей Гюров от ПП пред БТВ. Той изясни, че документът ще бъде реалност преди началото на 47-ото Народно заседание, което стартира работа на 3 декември.

В момента текат лидерските договаряния. Относно оповестената информация за структурни промени в Министерски съвет и ротация на ръководителя на Народното събрание, Гюров разяснява, че това е информация, която на този стадий не могат да разясняват.

" Досегашните договаряния, които организирахме, не включват дискутиране на персони, тъй че това е нещо, което сега се дискутира. В момента всичко е на масата. Ние нямаме спомагателна информация по какъв начин ще протекат договарянията. Надяваме се водачите да се спогодят и да има настояща формула за съставяне на държавно управление в най-скоро време ", добави депутатът.

Относно възможна ротация на ръководителя на Народното събрание, Гюров уточни, че това е концепция, която работи на други места: " Тук по-важно е, кои са хората, които биха взели участие в тази ротация. На този стадий това е към момента концепция, която се разисква “.

Гюров разяснява и препоръчаният служебния кабинет Бюджет 2022. По думите му той мъчно ще бъде признат в този му тип, тъй като се чакат структурни промени в Министерски съвет.

" Проведохме доста съответни договаряния по отношение на бюджетната политика, там имаме съглашение, което съдържа 43 точки и бюджетни правила. То планува приемане на бюджета за 2022 година до края на януари месец “, напомни Гюров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР