Очаква се днес в най-пострадалите от наводненията села Каравелово, Богдан

...
Очаква се днес в най-пострадалите от наводненията села Каравелово, Богдан
Коментари Харесай

Пращат още 400 военни в Карловско

Очаква се през днешния ден в най-пострадалите от наводненията села Каравелово, Богдан и Слатина страната да изпрати спомагателна техника и боен личен състав, които да оказват помощ за разчистването им.

В почистването ще се включат в допълнение 400 военнослужещи и техника. В петък чиновници от регионална и общинска администрация в Пловдив и прилежащите области ще са в наводнените села, с цел да продължат разчистването на къщите и дворовете на хората, сподели служебният министър председател Гълъб Донев, представен от БНР.

Вчера от държавното управление оповестиха и че ще провиснал още 200 хиляди литра питейна вода от Държавния запас за покриване на потребностите на хората.

Все още водата в цялата община Карлово не става за пиянство и готвене. Възстановено е обаче електрозахранването в засегнатите региони.

Училища в София и страната приканиха родителите и учениците да дарят за потърпевшите в Карловско парите, които биха отделили за букети цветя за учителите във връзка първия образователен ден.

В сложни времена, повече от всеки път се нуждаем от морални полезности и образец, които да предадем на децата си. Заедно сме мощни и по този начин съумяваме, това пишат от Националната природоматематическа гимназия в София, където е открита и дарителска сметка, посредством която може да бъде направено подаяние за децата в Карловско.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР