Очаква се днес специализираната прокуратура и ГДБОП да дадат повече

...
Очаква се днес специализираната прокуратура и ГДБОП да дадат повече
Коментари Харесай

Прокуратурата обявява на кои служители от ДАИ ще повдигне обвинения

Очаква се през днешния ден профилираната прокуратура и ГДБОП да дадат повече информация за акцията, при която бяха арестувани над 10 чиновници на " Автомобилна администрация " /ДАИ/ в Благоевград. Те са обвинени, че са вземали подкупи от транспортни компании в размер от 300 до 600 евро, с цел да не им сформират наказателни постановления.

По случая със арестуваните чиновници на ДАИ- Благоевград са употребявани специфични разследващи средства, стана ясно от коментара на основния прокурор Сотир Цацаров пред публицисти в Европарламента.

„ Трябва да приказваме за предварителната защита по какъв начин да не стигаме до такива случаи и какви са предпоставките, с цел да има толкоз дребна корупция в тази администрация. Неколкократно съм казвал, че до момента в който тази организация няма характера и правилото на работата на Национална агенция за приходите, няма по какъв начин да работи дейно и корупцията да престане ”, съобщи пред Нова ТВ Красимир Лилов, ръководител на Националното съдружие на превозвачите.

„ В момента, в който Национална агенция за приходите направиха по този начин, че чиновниците получават % от наложените санкции, корупцията мигновено изчезна. Хората имат мотивация и нямат потребността да търсят други способи за приемане на в допълнение средства ”, на мнение е той.

„ Агенцията е пред разпад и това очевидно е комфортно на някого ”, разяснява от своя страна Кристиян Кръстев, някогашен длъжностен министър на превоза.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР