Очаква се днес германското правителство да се споразумее за противоречиви

...
Очаква се днес германското правителство да се споразумее за противоречиви
Коментари Харесай

Германия с единни национални правила във връзка с коронавируса

Очаква се през днешния ден немското държавно управление да се споразумее за спорни промени в националния закон за надзор на инфекциите. Те ще дават на Берлин по-големи пълномощия за централизирано налагане на ограничения против пандемията от.
Промените, които са подложени на рецензия от страна на някои от провинциите, биха могли да дадат на държавното управление на канцлера пълномощието да постанова нощен и да затваря учебни заведения в региони с висок % на инфектирани.
Новите ограничения включват полицейски час сред 21:00 и 05:00 часа, затваряне на несъществени магазини и ограничение на частните събирания до петима души от две семейства, написа Агенция Франс Прес.
Този ход има за цел да постави завършек на политическото прекачване на топката сред федералното държавно управление и мощните провинции поради коронавирусните ограничения в интервал, в който Германия е обхваната от рискова трета вълна от пандемията, която покачва натиска върху здравната система на страната.
В момента решенията за коронавирусните ограничения се вземат след консултация с Берлин и - на доктрина, се ползват от федералните провинции. В доста случаи, обаче, районните водачи не съумяха да вкарат ограниченията за затваряне, за които се съгласиха с Меркел, а някои даже разрешиха на магазините и кината да отворят още веднъж.
Някои провинции не реализираха съглашение за отвод от облекчение на ограниченията в региони, където седемдневната периодичност надвишава 100 нови инфекции на 100 000 души. Коригираният закон, който ще бъде признат във вторник, ще даде на Берлин пълномощието да наложи тази „ спешна спирачка “.
 Заради COVID-19 Русия лимитира самолетните полети с Турция Заради COVID-19 Русия лимитира самолетните полети с Турция
От 15 април ще бъде въведена възбрана за чартърни полети от Русия до Турция, оповестиха от оперативния щаб за битка с разпространяването на...
На конференция през вчерашния ден представителят на държавното управление Щефан Зайберт съобщи, че новият закон ще сътвори " единни национални " правила.
„ Целта е страната да бъде доведена допустимо най-бързо до обстановка с доста по-ниски равнища на зараза, при която можем отговорно да облекчим рестриктивните мерки с тестване “, сподели той.
Миналата седмица здравните управляващи предизвестиха, че лечебните заведения може да бъдат претрупани без по-строги национални ограничения.
„ Ако не влезем в блокиране, доста хора ще изгубят живота си “, сподели Лотар Вилер - началник на организацията по инфекциозни заболявания на Института „ Роберт Кох ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР