Обзор и шест съставни селища се отделят в самостоятелна община

...
Обзор и шест съставни селища се отделят в самостоятелна община
Коментари Харесай

Официално: Обзор прави своя община

Обзор и шест съставни селища се отделят в независима община и към този момент няма да са към Несебър, взеха решение локалните поданици след извършен референдум предходната неделя, на който гласоподаваха 75.01% от имащите право на глас.
73% бяха безапелационни, че желаят да се отделят от Несебър. В гласуването участваха общо 1606 души. За да стане отделянето обаче, нужно е да се произнесе и Министерски съвет.
Ако новата морска община стане факт, с изключение на новия административен център Обзор, в нея ще влязат още с. Баня, с. Приселци, с. Раковсково, с. Паницово, с. Емона и с. Козница.
Още преди референдума жителите на тези селища обявиха, че желаят да се отделят, тъй като изпитват компликации за връзка с Несебър, най-много около здравната помощ. По думите им, въпреки в Обзор да има изцяло оборудвана двуетажна постройка (бивша курортна поликлиника), която е общинска благосъстоятелност, тя не се употребява и жителите би трябвало да изминават до 100 километра в търсене на здравна услуга в Бургас или Варна.
Местните поданици изясняват, че Обзор, който има над 3000-годишна история, е бил общински център. През 1979 година обаче общинското самоуправление е ликвидирано и община Обзор е влята в Поморийската селищна система.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР