Обзор е най-новата община в България, след като правителството днес

...
Обзор е най-новата община в България, след като правителството днес
Коментари Харесай

Правителството одобри създаването на новата община Обзор

Обзор е най-новата община в България, откакто държавното управление през днешния ден одобри решение за административно-териториална смяна за обособяване на обитаеми места от община Несебър, област Бургас.
Дотук се стигна, откакто отделянето беше решено на локален референдум в края на февруари. В община Обзор влизат едноименният град и селата Баня, Емона, Козница, Паницово, Приселци и Раковсково.
 Недоволни от референдума за отделянето на Обзор готвят митинг Недоволни от референдума за отделянето на Обзор готвят митинг
Недоволни от референдума за отделянето на Обзор готвят митинг. Жителите на село Баня, което ще стане част от новата община, държат да...
В претекстовете за одобряването на основаването на общината се показва, че по този начин ще се основат по-благоприятни условия за облекчаване на ежедневните потребности на популацията от административни, обществени, здравни, транспортни, финансови и други услуги, както и реализиране на по-ефективно и ефикасно ръководство на територията на обитаемоте места, обхванати от нея.
Административно-териториалната смяна ще влезе в действие от деня на обнародването на указа на президента в Държавен вестник, като по този начин общият брой на общините в България ще стане 266.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР