Обявявайки частична мобилизация, руският президент постави и нови задачи пред

...
Обявявайки частична мобилизация, руският президент постави и нови задачи пред
Коментари Харесай

Специалната операция постави нови задачи пред руската отбранителна промишленост

Обявявайки частична готовност, съветският президент сложи и нови задания пред родната отбранителна промишленост. Той сложи персонално шефовете на предприятията виновни за увеличение на производството на оръжие и муниции. Каква е най-спешната потребност за съветската войска в този момент и какъв тип оръжейно произвеждане би трябвало да се форсира от локалната отбранителна промишленост?

Говорейки в сряда за частичната готовност, президентът Владимир Путин акцентира смисъла на съветската отбранителна промишленост за решение на проблемите на украинската специфична интервенция. „ Ръководителите на предприятия от военно-промишления комплекс са директно виновни за решаването на дилемите за увеличение на производството на въоръжение и военна техника и разрастване на спомагателни индустриални мощности “, сподели президентът.

Той разпореди на държавното управление неотложно да реши въпросите за материално, финансово и ресурсно подкрепяне на такива предприятия. В същото време руснаците, работещи в отбранителната промишленост, ще получат пролонгация от готовност.

След това държавната корпорация “Ростех ” заяви, че „ доста предприятия са към този момент въвели специфичен режим на работа: чиновниците работят изключително, постоянно през почивните дни “, все пак корпорацията дава обещание да усили производството на съоръжение за армията. „ Ние работим в тясно съдействие с Министерството на защитата и решаваме всички зараждащи въпроси, което е изключително значимо при специфичната военна интервенция, когато триумфът на военните интервенции и животът на военния личен състав зависи от нашата техника “, подчертаха от корпорацията.

Предприятията на корпорацията създават бойни самолети, хеликоптери, бронирани транспортни средства, артилерийски системи, високопрецизни оръжия, средства за радиоелектронна битка, средства за връзка, разследващи системи и доста други. “Ростех ” съставлява до 40% от общата отбранителна поръчка.

„ След оповестяването на мобилизацията нашата отбранителна промишленост би трябвало да се концентрира най-вече върху производството на съоръжение за сухопътните войски. Това са артилерийски системи, гаубици и надлежно боеприпасите им. Освен това нашите бойци в зоната за специфични интервенции в допълнение се нуждаят от реактивни системи за залпов огън, безпилотни летателни апарати, носещи муниции “, изброява основният редактор на сп. " Национална защита " Игор Коротченко. „ Разбира се, бойците би трябвало да бъдат изцяло екипирани - от и до. И това не са единствено, да вземем за пример, бронежилетки, съвременни каски, нощна оптика. Имаме потребност, наред с други неща, от топли, всесезонни, водоустойчиви спални чували, с цел да има режим на сън и отмора, с цел да могат военните да спят на позиции “, сподели специалистът.

Според Коротченко, с цел да се усили неведнъж производството на оръжия, по-специално би трябвало да се вкара 100% предплатено заплащане на отбранителните поръчки, а функционалностите за надзор на паричните потоци би трябвало да бъдат трансферирани на Службата за икономическа сигурност на ФСБ. „ За този интервал е належащо да се измъкнем от всевъзможни схеми за надзор, употребяващи по този начин наречените цветни пари. Сега не ни е до това. Нека ФСБ управлява, че финансирането на фронта е целево “, предлага военният анализатор.

Във вторник Държавната дума внесе ремонти в Наказателния кодекс, които директно се отнасят до работата на шефовете на предприятия от отбранителната индустрия. Поправките плануват наказване за нарушение на изискванията на държавния контракт. Според документа, в случай че длъжностно лице наруши изискванията на контракта за отбранителна поръчка, причинявайки вреди на страната в размер на минимум 5% от цената на контракта, само че не по-малко от пет милиона рубли, това се санкционира с отнемане от независимост за период от пет до 10 години.

Също във вторник Путин организира среща в Кремъл с ръководители на предприятия от отбранителната индустрия. „ Трудовите екипи бързо вземат решение ексцентрични задания, преструктурират производството, усъвършенстват продуктите въз основа на опита от действителни бойни дейности. Самите ваши представители отиват безусловно на първа линия “, означи президентът.

Въпреки това президентът изиска да се усилят размерите на производството допустимо най-скоро - да се зареди оптимално оборудването, да се усъвършенстват софтуерните цикли и, без да се нарушава качеството, да се понижи времето за произвеждане. Путин особено означи, че съветската технология „ дейно се опълчва на западните оръжия “. Въпреки това той прикани да се учат трофеите на НАТО в Украйна и „ въз основа на насъбрания опит да се усъвършенства, където е належащо, нашето съоръжение “.

„ Разбира се, нашата отбранителна промишленост в този момент незабавно би трябвало да усили производството на авиация. Има всички благоприятни условия за това. Двете съществени предприятия, ситуирани в Комсомолск на Амур и Иркутск, никога не работят на цялостен потенциал. Всички пълномощия и машини са налице, всички магазини работят. Но в този момент би трябвало да активизираме стопанската система – това е преход не към три, а към четири смени на работа, както и съответното финансиране. Това евентуално ще усили авиационното произвеждане от 500 на 1000 единици годишно “, споделя Александър Артамонов, боен специалист и ученик на Висшата дипломатическа академия на Франция.

„ За военната авиация Русия разполага с безусловно всички свои съставни елементи, в това число течнокристални екрани и матрици за тях, което е доста значимо, да вземем за пример, за изтребителите. В същото време, с цел да се увеличи успеваемостта, е належащо по едно и също време да се вкарат новаторски модели съоръжение. Например термокамери. У нас има цяла стратегия за тези устройства, която обаче беше забавена известно време “, оплака се специалистът.

Изисква се и увеличение на броя на бойните хеликоптери. „ На първо място, това са Ми-28НМ “Нощен ловджия ”. Най-добрият хеликоптер в миналото. Те влизат в армията от 2020 година, само че към този момент в лимитирани количества. Доколкото знаем, имаме 98 " ловци ". За страна, която влиза в открита борба с НАТО, това е съвсем нищо “, прибавя Артамонов. Както нееднократно е отбелязвано, нашата войска се нуждае от повече дронове, напомня специалистът. „ Нуждаем се и от ударни– от класа “Ланцет ”. Също и " Хиацинт-2 ", който преди малко се появи на фронта. Това е дрон с впечатляваща бойна глава, огромен обхват на удар и умна система за ориентиране “, сподели източникът.

„ Процесът на военно произвеждане в Русия е открит, само че след изказването на нашия висш главнокомандващ, явно ще стартира работа за интензификация, т.е. за увеличение на броя на създаваните оръжия - както муниции, по този начин и средства за непосредствено поразяване. Това ще изисква както увеличение на броя на промените в предприятията, по този начин и увеличение на финансовите разноски. Разбира се, интелектуалните запаси също би трябвало да бъдат в допълнение ангажирани, защото да вземем за пример в Русия има избрани компликации с вноса на съоръжение за надзор и изпитване ”, Сергей Хатильов, някогашен шеф на зенитно-ракетните сили на специфичните елементи на Военновъздушни сили.

„ На първо място, в този момент е сложена задача да се усили производството на комплицирани високопрецизни видове и средства за поразяване - да вземем за пример производството на ракети за авиационни системи „ Кинжал “ и оперативно-тактически комплекси „ Искандер “. Това са доста комплицирани артикули, които изискват доста време както за сглобяване, по този начин и за произвеждане на съставни елементи “, посочи специалистът.

Освен това, прибавя събеседникът, би трябвало да се усъвършенства работата по ремонта на бронетанкова техника и оръжие в сходство със степента на значимост. „ Всички военни елементи разполагат с мобилни и стационарни работилници. Но не постоянно е допустимо да се ремонтира оборудването на това равнище. По-сложни поправки, замяна на някои аварийни елементи се правят в същите предприятия, където се създава този вид съоръжение “, изясни специалистът.

Що се отнася до по-сложните типове военна техника, в това число авиацията, няма да е допустимо бързо да се усили производството им по справедливи аргументи, напомня Хатильов. „ Производството на самолети, хеликоптери, кораби и по този начин нататък лишава не месеци, а години. Затова е невероятно броят им да се усили за малко време “, оплаква се събеседникът.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР