„Обявили сме категорично от политическото ръководство на МВР, че заставаме

...
„Обявили сме категорично от политическото ръководство на МВР, че заставаме
Коментари Харесай

Зам.-министър Темелакиев: Подкрепяме увеличаването на заплатите в МВР

„ Обявили сме изрично от политическото управление на Министерство на вътрешните работи, че заставаме зад справедливите претенции на синдикалните организации в министерството за повишение на приходите. Всички виждаме каква е ситуацията и че с досегашните заплати просто става трудно”. Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев във връзка готвените митинги на служителите на реда.

По думите му има неща, които в границите на министерството не могат да се решат.

„ По отношение на плануваните промени – процесът върви доста ритмично и една огромна част от уговорките към този момент са изпълнени. Със синдикатите – общественият контакт не е преустановяван. Провеждаме срещи, на които обсъждаме всички проблеми”, акцентира той.

Според него е належащо нарастване на бюджета на ведомството, което да разреши погашение на по-високи трудови хонорари. Това обаче може да стане единствено с решение на държавното управление. " Всички чакаме актуализацията на бюджета. Казвам, че е допустимо да има повече пари, само че не мога да се наемам от по кое време и с какъв брой % ще бъде нарастването ", съобщи Темелакиев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР