Обявиха наградите от Националния литературен конкурс "Яна Язова". Журито присъди

...
Обявиха наградите от Националния литературен конкурс "Яна Язова". Журито присъди
Коментари Харесай

Ето кои са призьорите от литературния конкурс Яна Язова

Обявиха премиите от Националния книжовен конкурс "Яна Язова ".
Журито присъди на Петя Янева от София първа премия за описа "Когато дъждовните капки срещнат ориста си ". Втора премия получава Кристина Красимирова от село Сталийска Махала, община Лом, за описа "Една звезда ", а Мариела Йорданова от Карнобат е отличена с трета премия за описа "Просто Милен ".
Две са специфичните награди за есета, които се присъждат на Симона Венциславова и Вероника Тонева от Лом, писали по тематиката "Моят роден град ". В раздел "Поезия " първа премия е присъдена на Виктория Симеонова, която впечатли журито със стихотворението "Различия ". Гергана Раденкова от Шумен и Лилия Любенова от Лом получават втора и трета премия за стихотворенията "Понякога си с някого, тъй като … " и "Спомен за лятото ". Специалните награди за лирика също са две и ще бъдат връчени на Лора Динкова от София и Цветелина Минева от Велико Търново.
Церемонията по награждаването на отличените създатели е на 24 октомври в Народно читалище "Постоянство 1856 ". За първото място са планувани 200 лева, за второто - 150 лева, а за третото място - 100 лева С парични награди ще бъдат поощрени и отличените създатели при есетата и носителите на специфичните награди. Сумите са обезпечени от Община Лом, читалище "Постоянство " и "Ломско питие " АД.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР