Обявеното от Москва анексиране на четири окупирани украински територии прави

...
Обявеното от Москва анексиране на четири окупирани украински територии прави
Коментари Харесай

Борел: Русия е на път да загуби войната, но Украйна все още не е спечелила

Обявеното от Москва анексиране на четири окупирани украински територии прави съвсем неосъществим края на войната в Украйна , съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, представен от Франс прес.

Анексията на Донбас, Запорожка и Херсонска област, оповестена през вчерашния ден от съветския президент Владимир Путин , прави " доста по-труден, съвсем неосъществим, краят на войната ", сподели Борел пред испанска телевизия.

" Русия е на път да загуби войната ", добави той. " Тя към този момент я е изгубила в честен и политически проект ", акцентира ръководителят на европейската дипломация.

" Но Украйна към момента не е спечелила ", означи той на конгрес в Тоха, Североизточна Испания, на който той отбрани наложените на Москва европейски наказания и военната помощ за Киев и прикани за продължение на напъните в тази тенденция.

" Трябва да се оправим по-добре ", както и " да накараме светът да осъзнае аргументите и следствията на тази война ", прикани Борел, като подсети, че Бразилия и Индия се въздържаха от наказание на съветската анексия пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Европейците са основали " градина ", която е " заобиколена от джунгла ", добави първият посланик. " Ако не желаеме джунглата да превземе градината, ще би трябвало да се намесим ", предизвести той, като прикани за увеличението на европейския боен боеприпас.

" Това не е каприз, това е нещо належащо, неотложно за оцеляването ", акцентира Борел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР