Обявено е частично бедствено положение за четири селища община Главиница,

...
Обявено е частично бедствено положение за четири селища община Главиница,
Коментари Харесай

Няма достъп до някои селища в Силистренско, удължават дървената ваканция

Обявено е отчасти бедствено състояние за четири селища община Главиница, Силистренско, защото няма достъп до тях, заяви регионалният шеф Ивелин Статев на съвещание на Областния спешен щаб. Усложнена е ситуацията в региона поради влошените метеорологични условия - мощен вятър, снегонавявания и ниски температури /-8 градуса/.

Затворени за придвижване към 13.00 ч. за всички МПС са основните пътни артерии от Силистра към Шумен, Добрич и Русе, заяви шефът на Областно пътно ръководство Иван Иванов. Той посочи, че 42 машини работят все още по пробиването и уширяването на пътни прави, включително от втори и трети клас. Вече е проходимо до Дулово и до Средище, в посока Добрич, както и до Тутракан в посока Русе.

Остава и възбраната за три други пътни прави: Межден – Каблешково, Алеково – Тервел и Стефан Караджа – Белица. В този регион за изход на основен път Русе – Силистра може да се употребява обходен път Шуменци – Варненци – Белица – Царев дол.  

По данни на ОД на Министерство на вътрешните работи още през вчерашния ден следобяд са ситуирани 5 пропускателни пункта на изходите на региона. Благодарение на решението за затваряне на пътищата през вчерашния ден към 17.00 часа, за първи път при сходна конюнктура не е имало бедстващи коли и хора по пътищата включително и тежкотоварни, бе регистрирано по време на съвещанието. Освен това от през вчерашния ден следобяд румънският бак е прекратил корабоплаване и  тировете не се движат през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Силистра. 

Общо девет са обитаемоте места с прекратено електрозахранване, к ато четири от тах са в община Силистра и пет - в община Дулово. С нарушено водоподаване са пет обитаеми места, като екипите работят за възобновяване на зареждането.

По рекомендация на Областния спешен щаб, ваканцията на учениците се удължава до края на тази седмица. Тъй като опциите за оповестяване на неучебни дни от страна на кметовете към този момент са изчерпани, ваканцията се чака да бъде бъде удължена със заповед на министъра на образованието. Изпратено е писмо от началника на Регионалното ръководство на образованието.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР