Обявеният във вторник фалит на Датската компания за отбрана Falck-Schmidt

...
Обявеният във вторник фалит на Датската компания за отбрана Falck-Schmidt
Коментари Харесай

Pyrana V беше продадена евтино повлече Falck-Schmidt Defense

Обявеният във вторник банкрут на Датската компания за защита Falck-Schmidt Defense Systems, която е част от американската General Dynamics Group, може да има съществени негативни последствия за датските работни места, които идват от доставката през 2015 година на 309 бронирани машини за 4.5 милиарда евро за Въоръжените сили.

Фалитът в същина е тясно обвързван със сглобяването на към 300 машини в завода на Falck-Schmidt Defense Systems във Федериция. Сътрудничеството и общата контрактувана сума биха основали най-малко 200 работни места. За да бъде подготвена за окончателното сглобяване, компанията Falck-Schmidt Defense Systems има закупени за фабриката си във Федериция съставни елементи и елементи за двуцифрен милион, както и назначени и подготвени чиновници - без производството Pirana Мowag да бъде пуснато в употреба. Това сложи ликвидността на Falck-Schmidt Defense Systems под напън и в последна сметка парите се свършиха.

Поради това чиновниците на компанията бяха освободени във вторник, до момента в който мениджмънта разполага с 14 дни, с цел да откри решение по какъв начин да ръководи компанията или част от нея. Развитието на Pirana V, и дизайна на шестте разнообразни разновидността, поръчани от Дания, към този момент са закъснели, а в случай че би трябвало да се търси друга компания, която да прави довършителните интервенции, това евентуално ще забави още процеса. Следователно компанията Мowag, може с право да твърди, че е по-умно асемблирането на машините да става в Креулинген – Швейцария вместо в Дания. А въоръжените сили евентуално нямат нищо срещу. Те се интересуват единствено от обстоятелството, тяхната доставка на машини не се забавя в допълнение.

Това може да значи, че личните оръжия и минохвъргачки както и изключително сензитивното електронно съоръжение за ръководство, би трябвало да се изпратят от Дания в Швейцария, с цел да бъдат конфигурирани. Което няма да се случи при потребление на датските компании. Преди Pirana V да бъде определена за въоръжение на датската защита, General Dynamics и Falk Schmidt подписаха по този начин нареченото съглашение “Excusive Teaming”, според което Falk Schmidt е виновен за окончателното сглобяване на към 300 машини и дава необятна гама от кабели и съставни елементи.

В подмяна на това Falk Schmidt би трябвало доста интензивно да лобират за два от претендентите на търга, зад които стои General Dynamics – Pirana V и машината ASCOD Belt, създавана от сестрата на компанията Mowag в Испания компанията Santa Barbara. Компанията Mowag и Piranha V бяха определени. След като завоюваха търга, внезапно General Dynamics и Моwag престанаха да са заинтригувани да употребяват продукцията на Falk Schmidt. Вместо това Falk Schmid беше пристиснат и щеше да получи поръчката и да доставя кабели и съставни елементи единствено, в случай че даде предложения с най-ниски цени по отношение на другите участници.

Непосредствено след избирането на Pirana V няколко източника твърдяха че Mowag и General Dynamics са предложили на Дания преференциална цена за Pirana V с помощта на удобния обменен курс евро-швейцарски франк. Други източници твърдяха, че асемблирането е чиста кражба, която Mowag не би могъл да завоюва. Даден им е първия клиент, без който не биха имали втори. Повечето страни избират да купуват нещо, което други употребяват или ще употребяват. Местна продукция – нормално това е и датското отношение. Очевидно просто не, когато става въпрос за доста пари.

На второ място, евентуално е и девалвацията на швейцарския франк. Той беше девалвиран с към 20% спрямо еврото, което ненадейно надлежно котира покупката. Поради това Mowag дадоха обещание на въоръжените сили, че ще създадат икономии при производството на машината. Това евентуално е предиздвикало Mowag да не изпълнят обещанието си към Falck-Schmidt Defense Systems, които от години доставят съставни елементи за Pirana III, които Дания купи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР