Обявените свободни места са във военните формирования във Варна и

...
Обявените свободни места са във военните формирования във Варна и
Коментари Харесай

ВМС обявяват конкурс за вакантни длъжности за матроси


Обявените свободни места са във военните формирования във Варна и Приселци (община Аврен). Длъжностите са за водолази, разузнавачи, боцман, мотористи, механици, водачи и др. 

Сред условията към претендентите са да имат българско поданство, най-малко приключено приблизително обучение, да са годни за военна работа, да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент и други За длъжностите на избавителен транспортен съд, моторен катер, минен ловджия и други се изисква претендентът да покрива медицинските стандарти за валидност за плавателна работа на надводни кораби. 

В период до 8 януари 2021 година претендентите би трябвало да подадат персонално документално заявление и всички нужни документи до командира на Военноморски сили посредством структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) по непрекъснат адрес. 

Конкурсът ще се организира по график от 4 до 11 март 2021 година Той включва тест за обща просвета, изпит за установяване на физическата валидност и събеседване. 

Тестът за обща просвета обгръща 80 въпроса от 4 области (български език и литература; математика и логика; история; информатика) и се организира за 60 минути. Изпитът по физическа подготовка включва осъществяване на брой коремни преси и лицеви опори за 90 секунди, бягане совалка 10х10 метра и крос 1000 метра. За някои от длъжностите претендентите извършват още и набиране на висилка и плуване под вода за време. 

Кандидатите за приемане на военна работа, които навършват посочената в закона възраст от 40 години през 2021 година могат да се обръщат към длъжностното лице, приемащо заявките, за спомагателна информация за сключването на договорите за военна работа.

Информация за всички оповестени вакантни длъжности във Военноморските сили, изискванията и периодите за кандидатстване може да намерите в интернет страницата на Министерството на защитата тук:

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР