Обявените процедури за безвъзмездно финансиране от ОП Околна среда за

...
Обявените процедури за безвъзмездно финансиране от ОП Околна среда за
Коментари Харесай

Димитров: Дадени са 4,3 млрд. лв. безвъзмездно финансиране по ОП Околна среда

 Обявените процедури за безплатно финансиране от Оперативна програма " Околна среда " за интервала 2014- 2020 година все още са 59 на обща стойност 4,3 милиарда лева Това стана ясно от отговор на екомистъра  по време на парламентарния надзор. Средствата съставляват 127% от ресурса на програмата, като са наддоговорени още 20%, разясни Димитров.

До момента по оперативната стратегия са контрактувани 308 плана, 137 от които - през 2020 година Стойността на безвъзмездното финансиране възлиза на 3,8 милиарда лева или 112% от бюджета на програмата, посочи екоминистърът. През 2020 година контрактуваното финансиране възлиза на 616 млн. лева

Верифицираните разноски по европейското национално съфинансиране възлизат на 1,1 милиарда лева, което е 32,4% от бюджета на програмата. Сертифицираните разноски за безплатна финансова помощ са 1,1 милиарда лева, или 32,7% от бюджета, даде информация още Димитров.

По думите му плановете са стартирали по-късно, пандемията също е довела до в допълнение закъснение, заради удължение най-малко с 2 месеца на периодите за показване на офертите. Въпреки това плановете на ВиК операторите са били оценени и контрактувани за рекордно къси периоди, безапелационен беше той.

Проектните оферти са били показани в интервала февруари-април 2019 година, като множеството са контрактувани в интервала юли-октомври 2019 година Обществените поръчки за останалите действия са оповестени със забавяне - множеството в интервала февруари - юни 2020 година, сподели още министър Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР