Обявени бяха резултатите от класирането и онлайн гласуването за „Спортист

...
Обявени бяха резултатите от класирането и онлайн гласуването за „Спортист
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград награди победителите в класацията Спортист на годината

Обявени бяха резултатите от класирането и онлайн гласуването за „ Спортист на годината “ в община Асеновград за 2020 година Заради усложнената епидемиологична конюнктура и възходящата заболеваемост от ковид в последните дни, на формалното награждаване участваха само спечелилите. Това оповестяват от пресцентъра на община Асеновград.

Външни лица не се допускаха, за съблюдаване на противоепидемичните ограничения и обезпечаване на задоволително разстояние сред участниците в събитието. То се състоя в двора на Старинно учебно заведение „ Свети Георги “ в Асеновград. Общият брой дали своят вот представители от спортните клубове беше 15. Отделно бе връчена и премията в категорията "Спортист на годината - изборът на асеновградчани ", за която бе инициирано провеждането на онлайн избор.



„ Ние, в общината, вършим всичко допустимо и силите си, с цел да поддържаме спорта. Започваме строителство на четири спортни зали, чиято обща повърхност е към 2 800 квадратни метра - по близо 700 квадратни метра всяка. На такова оборудване ще могат да се радват децата в село Тополово, където в околните десетина дни ще стартира строителството.

Нови физкултурни салони ще бъдат издигнати и в учебните заведения „ Петко Каравелов “, „ Ангел Кънчев “ и „ Панайот Волов “ в Асеновград. Имаме уверението от Министерството на младежта и спорта (ММС), че ще получим средства за реновиране на залата по повдигане на тежести. Там са се подготвяли доста наши съграждани, състезатели, олимпийски първенци, международни, европейски, балкански, републикански. Полагаме оптимални старания да осигурим условия за хората, които желаят да спортуват. Надявам се те да стават от ден на ден. Радвам се, че всяка година триумфите се усилват, десетки и стотици медали идват в Асеновград, заслужени от асеновградчани. Това е образец за всички останали, които се двоумят сред спорта и другите занимания – аз имам вяра, че пътят на спорта е верният “, сподели лекар Грудев.



В края на церемонията кметът на Асеновград лекар Христо Грудев поздрави всички, получили премия, както и техните треньори и фамилии, които безрезервно ги поддържат в начинанията им. „ Гордея се, че в нашия град се раждат и израстват такива спортни очаквания! Благодаря на спортистите, че популяризират Асеновград по света!



Изказвам признателност и към техните фамилии и треньори за всеотдайността им в името на триумфите на младежите! Те заслужават цялата поддръжка, както от мен, като кмет на общината, по този начин и от страната, която влага в нови спортни уреди в Асеновград. Желая на всички спортисти здраве, непримиримост, бъдещи триумфи и имам вяра, че ще ни зарадват с нови достижения скоро “, сподели пред присъстващите градоначалникът.



Освен кметът лекар Христо Грудев, награди на класираните в челната десятка спортисти връчваше и заместник-кметът по филантропичните действия инженер Петър Петров. Той пожела на всички състезатели здраве, реализиране на още по-високи върхове и да се побеждават с достолепие в името Асеновград.

Ето и резултатите.

„ 10-те най-хубави спортисти на община Асеновград за 2020 година “:
1. Георги Йочев – повдигане на тежести: 92 точки.
2. Александър Кавалджиев – таекуон–до: 81 точки.
3. Васил Господинов – повдигане на тежести: 75 точки.
4. Тодор Чилингиров и Кенан Ахмедов – кану-каяк: 74 точки.
5. Гергана Пейчева – шахмат: 68 точки.
6. Мая Танева – ултрамаратон: 58 точки.
7. Георги Милев и Кирил Гочев – кану-каяк: 51 точки.
8. Марияна Чилингирова – кану-каяк: 49 точки.
9. Йордан Илиев – кану-каяк: 47 точки.
10. Павел Тименов – таекуон-до: 42 точки.



„ Футболист на годината “ – Никола Праматаров – капитан на мъжкия тим на ФК „ Асеновец - 2005 “.

„ Треньор на община Асеновград за 2020 година “ - Лъчезар Кишкилов: треньор по повдигане на тежести - 92 точки.



„ Отбор на община Асеновград за 2020 година “ - Баскетболен клуб „ Асеновец 2005 “: тим до 14 година с треньор Диан Гочев - 70 точки.

„ Най-проспериращ млад играч на община Асеновград за 2020 година “ - Габриела Георгиева: тенис на маса с треньор Илия Славов - 101 точки.



"Спортно събитие в община Асеновград за 2020 година " - Ултрамаратон „ Персенк Ултра 2020 “ - 90 точки.

„ Спортист на годината – изборът на асеновградчани “ - Йордан Илиев: кану-каяк - 1399 точки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР