Обявената за незаконна триетажна сграда на ловното стопанство край язовир

...
Обявената за незаконна триетажна сграда на ловното стопанство край язовир
Коментари Харесай

Строеж край язовир Искър, обявен за незаконен, изненадващо придоби завъшен вид

Обявената за противозаконна триетажна постройка на ловното стопанство край язовир " Искър " изненадващо е стигнала до съвсем приключен тип. Това видя наш екип, половин година, откакто от кметството в Панчарево оповестиха, че градежът няма позволение, а шефът на ловното стопанство беше уволнен.

Така изглеждаше постройката през август, когато след сигнал на общинския консултант Владислав Панев, Район Панчарево и ДНСК оповестиха, че няма позволение, импортиран план и контрол.

Така наподобява тя в този момент - с прозорци и дървена фасада. Собственик е Държавното ловно стопанство „ Искър “, а реализатор на градежа с контракт за взаимна активност е компания " Био Майнинг АД ", обвързвана с предприемача Румен Гайтански.

Едва преди няколко дни, след въпрос на уеб страницата " Дневник " от регион Панчарево, са изпратили до общинския строителен надзор протокол, че постройката е противозаконна.

Кметът на региона Николай Гюров изяснява забавянето:

- Още на 11.11. е формиран проектопротокол, който аз съм разгледал задълбочено, породиха въпроси, чиито отговори не бяхме получили незабавно, което наложи спомагателни инспекции.
- Докато правихте тези инспекции забелязахте ли, че някой строи?
- Всъщност последните 3 седмици ние не сме ходили на терен.
- Документално единствено сте проверявали?
- Анализирайки в действителност стигнахме до заключенията. Нито едно обикновено човешко създание не е считало, че в зимните месеци там ще се правят строителни действия.
- Това нарушаване ли е от страна на строителя?- Категорично.

След покана за позиция на изпълнителя " Био Майнинг ", оттова ни пренасочват към шеф на държавното стопанство - притежател на парцела - Мирослав Джупаров, назначен през декември.

„ Откакто съм шеф на това стопанство, не се правят никакви ремонтни действия. Това, което се е случило, мога да отдам... самите компании, те не са от през днешния ден за на следващия ден да се поръчват нещата, може и преди самите инспекции, в това число да са били поръчани или платени самите ремонтни действия “, изясни Мирослав Джупаров.

Въпреки че уволни предния шеф поради случая, държавното стопанство, дружно с компанията оспорва, че градежът е противозаконен. Твърдят, че по-рано на същото място е имало остаряла работилница и няма ново строителство, а единствено ремонт.

На архивни сателитни фотоси в системата на „ Google Ърт “ обаче от интервала 2010-2020 година не се вижда никаква сграда преди градежа. От Район Панчарево към този момент са изпратили констативния протокол към дирекция „ Общински строителен надзор “ и чакат предписание какво да вършат с новата " работилница ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР