Обявената процедура за несъстоятелност на един от най-големите туроператори -

...
Обявената процедура за несъстоятелност на един от най-големите туроператори -
Коментари Харесай

Фалитът на Астрал Холидейз „удря“ транспортни фирми

Обявената процедура за неплатежоспособност на един от най-големите туроператори - " Астрал Холидейз ", ще провокира следващо разтърсване в българския туристически отрасъл след рецесията от банкрута на " Томас Кук ". Именно " Астрал " бе представител на " Томас Кук " в България.

В същото време се оказва, че туроператорът има неизплатени отговорности към свои снабдители - главно хотели и транспортни компании. Това заяви за в. " Сега " Румен Драганов от Института за оценки и разбори в туризма. " Точната сума на отговорностите не е ясна, само че избрани хотели няма да си получат парите. Точно какъв брой дължат, могат да го кажат самите те, ликвидаторите или синдиците, когато влязат в сдружението. Ясно е, че ситуацията не е цветущо ", съобщи Драганов. Според Българска национална телевизия единствено на транспортни компании в Слънчев бряг " Астрал " дължи 400 000 лв..

Туроператорът не отговори на въпросите на в. " Сега " има ли други отговорности с изключение на покритите от застрахователя, в какъв размер са те и по кое време сътрудниците му ще получат дължимите суми. Информация по тематиката не бе получена и от Министерството на туризма, което ден по-рано дефинира обстановката като " доста динамична ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР