Обявената частична мобилизация от президент на Руската федерация води до

...
Обявената частична мобилизация от президент на Руската федерация води до
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Действията на Русия са недопустими и пряко нарушават Устава на ООН

" Обявената частична готовност от президент на Руската федерация води до ескалация на напрежението и до това страните в Европа и тези, които са покрай спора сред Русия и Украйна, да нямат сигурност за това до каква степен военните дейности ще продължат и с какъв интензитет ще са. Едно такова деяние на Русия е неприемливо, още повече, че тя е непрекъснат член на Съвета за сигурност на ООН и би трябвало да съблюдава прецизно Устава на Организация на обединените нации и да не сплашва с военна мощ, която и да било друга страна, което е директно нарушение на Устава на Организацията ".

Това съобщи пред служебният министър председател Гълъб Донев и акцентира още веднъж, че риск за националната сигурност на България има, само че " няма директна военна опасност до този миг " за страната ни.

 По думите му несигурността идва и от нарушаването на веригите на доставки на енергоресурси за Европа от Русия:

" Газовата тематика е една от водещите в Европейски Съюз и слага доста въпросителни пред това по какъв начин Европа и нейните жители ще посрещнат идващите зимни месеци ".

В предаването " Неделя 150 " служебният министър-председател акцентира изрично, че България няма да признае резултатите от референдумите, които се организират в четирите района на Украйна:

" Тези референдуми нарушават интернационалното право, нарушават и Конституцията на Украйна. Ние никога не можем да приемем едни резултати, които са реализирани в райони, където се водят военни дейности. Изцяло срещу се и заплашването с потребление на нуклеарно оръжие, колкото и то да има възпираща мощ ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР