Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков Кристиан Николов за първи

...
Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков Кристиан Николов за първи
Коментари Харесай

Първи думи на убиеца на Милен Цветков към близките на журналиста

Обвиняемият за гибелта на Милен Цветков Кристиан Николов за първи път се обърна към околните на журналиста. "Изказвам съболезнования на околните на Милен Цветков. Досега не съм имал опция да се срещна с тях. Съжалявам за случилото се ". Така се обърна той към тях по време на първото съвещание по делото в Софийския градски съд.

Роднините на Милен Цветков не са в залата, а единствено техните повереници - юристите Менко Менков и Надежда Ковачева.

Съдът взема решение дали да даде старт на делото или да го върне на прокуратурата поради неточности по време на следствието. Обвиняемият Кристиан Николов беше доведен под ескорт, в съда участва и майка му.

Освен това стана ясно, че Кристиан Николов не желае да го снимат в съда, съобщи Българска национална телевизия.

Две молби да не бъде фотографирам както в правосъдна зала, по този начин и в коридорите на Съдебната палата е подал Кристиан Николов, обвиняем за гибелта на Милен Цветков.



Според прокуратурата той е предизвикал гибелта на журналиста съзнателно. Седнал зад кормилото след приложимост на мощен коктейл опиати. Шофирал е с 99 км/ч вместо допустимите 50.

По време на разпоредителното съвещание юристът на Кристиан Николов Любомир Таков изиска отказ на прокурор Иван Кучиев, тъй като против него има кореспонденция в Специализираната прокуратура, в която има данни за връзките му с юрист Менков.

Освен това се твърди, че бил преднамерен и не е прокурорът, на който е разпределено делото на инцидентен принцип. Кучиев възрази и съдът не почете настояването на Таков.



Съдът с ръководител на състава Веселина Ставрева обаче води майката на Кристиан Десислава от качеството й на негов бранител.
Адвокатите на Николов са двама - Любомир Таков и Константин Симеонов.Те не са съгласни с обвиняването против клиента им, че умъртвил съзнателно Милен Цветков и че казусът е изключително тежък.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР