Обвиняемият за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, остава

...
Обвиняемият за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, остава
Коментари Харесай

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков остава в ареста

Обвиняемият за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков, остава за непрекъснато в ареста, реши в сряда Софийският градски съд съд. Кристиян Николов бе арестуван директно откакто на 19 април т.г. опустоши на кръстовище автомобила на Цветков и в този момент пожела да остане под домакински арест. Той се включи в съвещанието по скайп и не изиска да участва персонално. Така всички причини в отбрана на по-леката мярка бяха изложени от юриста му Любомир Таков.

Пред съда той уточни, че няма заплаха Николов да се укрие, както и че за него ще е по-безопасно да стои у дома поради възходящия брой инфектирани с ковид.

Прокурор Иван Кучиев възрази с претекста, че Николов учи в чужбина и има опция да напусне страната и да се укрие. Според прокурора до момента младият мъж е пречил на следствието, въпреки че е заявил, че ще спомага. Кучиев сподели още, че Николов е отказал да приказва с движимости лица, откакто му била назначена психиатрична експертиза. Той се оправдал с ненадейно появило се стомашно разстройство. След това декларирал, че има болки в гърба. Направена му била рентгенова фотография, която не открила съществено заболяване и му били изписани хапчета.

Съдия Николай Младенов съобщи, че може да се направи обосновано съмнение, че Николов е карал джипа " Ауди ", който блъсна колата Цветков. Прокуратурата цитира свидетелски показания, съгласно които водачът е бил точно той. Освен това са взети ДНК-проби от дръжките на джипа и по този начин се открило кой къде е седял.

Решението на съда не е дефинитивно и може да се апелира. До произнасянето на втората инстанция Николов остава в ареста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР