Обвиняемият бизнесмен Георги Попов, за когото прокуратурата твърди, че е

...
Обвиняемият бизнесмен Георги Попов, за когото прокуратурата твърди, че е
Коментари Харесай

Георги Попов пристигна от Дубай под конвой

Обвиняемият предприемач Георги Попов, за който прокуратурата твърди, че е взел участие в проведена незаконна група на Васил Божков, е арестуван след връщането си в България. Днес към 15 ч. самолетът му от Обединените арабски емирства кацна на летище " София ", където беше посрещнат от чиновници на Главна дирекция " Охрана " на правосъдното министерство и служители на реда.

" Попов се връща по лично предпочитание, към този момент не желае да дава изказвания. Искането за екстрадиция на Попов и Божков са в пакет и не би могло едното да бъде утвърдено, а другото - не ", разяснява пред bTV юристът на арестувания Адриана Чернева.

Наблюдаващите прокурори от профилираната прокуратура ще решат каква мярка за неотклонение да изискат за предприемача Георги Попов. Това изясни по-рано пред " Сега " представителят на основния прокурор Сийка Милева. Тя не беше безапелационна дали ще бъде желан непрекъснатият арест на сочения за дясна ръка на Васил Божков предприемач. 

За пътуването на Георги Попов от ОАЕ по разпореждане на прокуратурата генералното консулство в Дубай е издало краткотраен паспорт. Попов е настанен в следствен арест. Той обаче не може да остане там повече от 72 часа без глоба на съд.

Милева изясни, че изказванията на Божков от четвъртък, че Попов се връща в България по своя воля, не дават отговор на истината. На 5 май в отдел " Международен " на Върховната касационна прокуратура е постъпило писмо от Интерпол в Абу Даби, че правосъдните управляващи на Обединените арабски емирства са позволили екстрадицията на Георги Попов, поискана от главния прокурор Иван Гешев.

Новината, че дясната ръка на Васил Божков се прибира в България съобщи самият обвинен хазартен предприемач в профила си във Facebook. Двамата с Попов избягаха в Дубай, след като прокуратурата им повдигна няколко обвинявания при започване на предходната година. Божков сподели декларация от името на интернационалната адвокатска адвокатска фирма " Charles Russell Speechlys ", в която се споделя, че Попов " непринудено e подал искане и е приел да се реализира процедурата по екстрадиция ". Изрично е очебийно, че това се случва по лично предпочитание на Георги Попов, а не след решение на съда, каквото дело въобще не е водено в Обединените арабски емирства.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР