Обвиняемият бизнесмен Атанас Бобоков ще продължи да лежи в ареста.Съдът

...
Обвиняемият бизнесмен Атанас Бобоков ще продължи да лежи в ареста.Съдът
Коментари Харесай

Съдът остави Атанас Бобоков в ареста

Обвиняемият предприемач Атанас Бобоков ще продължи да лежи в ареста.

Съдът отхвърли молбата му за по-лека мярка и счете, че има задоволително доказателства, че той е участник в незаконна група за обработка на рискови отпадъци, съобщи Канал 3.

Според отбраната мярката на Атанас Бобоков не просто би трябвало да бъде изменена, а той да бъде освободен, тъй като материалите по делото не разкривали никакви данни за осъществено закононарушение. Адвокатът на предприемача съобщи в зала, че единствените доказателства на прокуратурата са извадени от подтекста данни от свидетелски показания.

 На предишно съвещание отбраната изиска и здравна експертиза за здравословното положение на Атанас Бобоков, с цел да се ревизира разрешава ли то да остане в ареста. Повод за това станало влошеното здраве на обвинения в ареста и проблем с коляното. Според заключението на вещото лице предприемачът има известни здравословни проблеми, само че може да бъде лекуван и в случай че остане арестуван.

Самият Бобоков съобщи пред съда, че няма общо с дейности нарушаващи закона, а планове отпадък на компанията му не е рисков. Той изиска от съда да бъде освободен от ареста поради здравословните си проблеми и с цел да се грижи са трите си деца.

Прокуратурата обаче беше безапелационна, че са събрани доказателства, че братя Бобокови са употребявали кухи компании за обработка на рисковия боклук, употребявали са площадки на сдружения, които не са били в положение да оползотворяват боклука, получавали са подпомагане от към този момент някогашният зам.-министър на екологията и обвинен по същото дело - Красимир Живков. Затова и държавното обвиняване счита, че в случай че мярката на Атанас Бобоков бъде понижена на  по-лека, предприемачът може да  извърши нови закононарушения или да повлияе на делото.

Общо 7 са обвинените за схемата с  боклука. Братът на Атанас Бобоков, Пламен Бобоков остана на независимост, против парична гаранция още при започване на делото. Първоначално тя беше избрана на 1 млн. лева, а след това понижена на 10 хиляди лева Пламен Бобоков е обвинен и по второ дело, за търговия с въздействие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР