Обвиняеми са 10 души по случая с организираната престъпна група

...
Обвиняеми са 10 души по случая с организираната престъпна група
Коментари Харесай

10 души са обвиняемите за престъпната група за внос на отпадъци

Обвиняеми са 10 души по случая с проведената незаконна група за импорт на боклуци, 7 за присъединяване в незаконна група с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. Това заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.

На един от участниците в групата е повдигнато вторично обвиняване за ръководство на рискови боклуци. Спрямо 4-ма ще се насочи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Спрямо 2-ма ще се желае домакински арест, а във връзка с един участник ще се дефинира мярка парична гаранция в размер на 1 млн. лв., добави Милева.

В качеството на обвинени са привлечени още трима за данъчни закононарушения, във връзка с тях са избрани парични гаранции съгласно тяхното фамилно и имуществено състояние.

На над 40 адреса са осъществени следствия, конфискувани са документи, контракти, пълномощни, първокласни коли, скъпи движимости. В жилището на А. Б. (вероятно Атанас Бобоков) е конфискувана цветна фотография, на която са изписани на гърба ѝ имена на обществени персони, някои убити през годините, против имената на всеки от тях са записани огромни суми пари от порядъка на 70 млн. $, 100 млн. лв., 120 млн. лв., 300 млн. лв..

От жилището на П.Б. (вероятно Павел Бобоков) са конфискувани автобиографии и фотоси на длъжностни лица от Министерството на правораздаването и Министерство на регионалното развитие, както и автобиография и фотография на магистрат, наблюдаващ прокурор по дело на Васил Божков за тежки закононарушения, добави още Милева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР