„Обвиненията на Валери Симеонов срещу мен са внушения, които особено

...
„Обвиненията на Валери Симеонов срещу мен са внушения, които особено
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Обвиненията на Валери Симеонов срещу мен са внушения

„ Обвиненията на Валери Симеонов против мен са внушения, които изключително в народен ефир не са полезни”, разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова в студиото на „ Тази сутрин”.

Преди време в студиото на „ Лице в лице” вицепремиерът Симеонов изрази мнение, че Ангелкова пази ползите на наследниците на мутренските групировки по отношение на заведенията на плажа в Слънчев бряг.

Проверка, която обхвана известните нощни клубове на плаж Какао, откри, че те са безусловно законни.
Клубовете на плажа в Слънчев бряг – законни Според Валери Симеонов клубовете „ Дъ уан ”, „ Ла Кубанита ”, „ Какао бийч ”, „ Дел мар ” и „ Бедрум ” (които вицепремиерът назовава „ Единият ”, „ Кубинка ”, „ Какао плаж ” и „ Спалня ”) не отговаряли на наредбите
„ Категорично не пазиме ползите на групировки. Аз няма какво да разясня думите на Валери Симеонов, има сезирана прокуратура и поддържам всяка една проверка”, разяснява Ангелкова.

Според Симеонов заведенията са заградили непозволена повърхност. „ Думите му са безусловно неправилни и не разбирам на какво съображение разяснява. Извършихме няколко инспекции – напълно са спазени условията на настоящото законодателство”, сподели министър Ангелкова.

Министърът на туризма разяснява, че не може да си изясни акцията на Валери Симеонов съответно против тези заведения и против нея. „ Стриктно съблюдаваме настоящото законодателство”, безапелационна е Ангелкова.

Тя не отговори непосредствено на въпроса чия теза поддържа държавното управление, като посочи, че кабинетът застава зад устойчивата политика в областта на туризма. Ангелкова добави, че и двамата с Валери Симеонов желаят да развиват българския туризъм и увери, че тя съблюдава нейните пълномощия, избрани като министър.
Високо напрежение и кавги на плаж Корал Охранители и летовници си разменят закани и обвинявания поради достъпа до екологичния плаж и ограничаването да къмпингуват
Къмпингуването

„ Трябва да има хубави къмпинги и да осигурим положителни условия за къмпингуване”, безапелационна е Ангелкова. По думите ѝ на противоречивия плаж Корал няма по какъв начин да се разположат палатки на плажната линия.

Според протестиращи жители обаче къмпингуването на плажа е разрешено от закона, макар че на доста от тях са им били формирани актове за нелегално престояване. Хората показаха също, че министерството би трябвало да се грижи за плажовете, които не се отдават на концесия, а Корал не се почиства, няма и построен път.

Ангелкова на собствен ред отговори, че част от средствата от концесиите на плажовете се отделят за поддръжката и почистването на всички плажове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР