Обвиненията към семейство Баневи не са много и прокуратурата трябва

...
Обвиненията към семейство Баневи не са много и прокуратурата трябва
Коментари Харесай

Адвокатът на Баневи: Арестът им във Франция е бил като тризвезден хотел

Обвиненията към семейство Баневи не са доста и прокуратурата би трябвало да потвърди, че са изпрани 1 милиарда лева Това съобщи юристът на фамилията предприемачи Христо Ботев. Той добави, че казусът им наподобява на този с Цветан Василев.

„ Отношението към семейство Баневи се трансформира преди една година, когато министър председателят споделя няколко думички. Когато страната каже, че нещо не е редно и прокуратурата се задейства късно, за действия от 20005 година, малко е необичайно, че прокуратурата реши през 2018 година, че е належащо да вземе мерки”, сподели юристът пред bTV.

Ботев изясни, че майката на Николай Банев – Мария Банева, ще бъде привлечена под наказателна отговорност тази седмица. Адвокатът добави, че до момента към нея няма публични обвинявания и добави, че в ареста са единствено Николай и Евгения Баневи.

„ Условията са, като в български арест. Всеки от държавниците споделя, че карцерът не е първокласен хотел – по този начин е, единствено че идват от Франция, където и двамата споделят, че карцерът е бил като тризвезден хотел. Тази година посетих мои клиенти в Германия и Англия – там е същото”, сподели Ботев.

Адвокат Ботев съобщи, че Баневи са били въведени в правосъдната зала с белезници, а съдът е разрешил да бъдат отстранени преди влизането на медиите. Юристът добави, че не е вярно да се популяризират фотоси от проверяващите, показващи персоналния живот на обвинените.

„ Преди години „ Министерство на вътрешните работи Пикчърс” разпространяваше фрагменти, в този момент следствието се води от Специализираната прокуратура. Министерство на вътрешните работи имаше отговорностите само да охранява региона. Откъде накъде Министерство на вътрешните работи се явява като оператор на тези служби, режисирано ли е от тях и кой е продуцентът”, съобщи Ботев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР