Обвиненията към Манчестър сити за са най-сериозното разследване, правено срещу

...
Обвиненията към Манчестър сити за са най-сериозното разследване, правено срещу
Коментари Харесай

Отнемане на точки или изхвърляне от Висшата лига: възможните наказания за "Сити"

Обвиненията към " Манчестър сити " за са най-сериозното следствие, правено против футболен клуб. Преди ден управлението на Висшата лига заяви, че " жителите " ще бъдат предадени на самостоятелна комисия, която да прегледа събраните доказателства.

Това се случва в миг, в който се приказва интензивно за по отношение на останалите в Европа. Преди седмица затвори зимният трансферен прозорец, в който по изхарчени средства.

Естествено новината притегли голямо внимание, защото, в случай че клубът бъде приет за отговорен, това ще раздруса Висшата лига и цялата построена система.

Обвиненията към " Сити " са за над 100 нарушавания на финансовите правила на Висшата лига сред 2009 и 2018 година В този интервал отборът стана първенец три пъти.

Правилата за финансов феърплей на Висшата лига имат за цел да подсигуряват, че клубовете харчат съвсем толкоз, колкото печелят. Потенциално могат да се заобиколят, като се завишава размерът на приходите или скриват разноските.

Конкретно Висшата лига не разкри елементи, само че се твърди, че едно от нарушаванията е, че възнаграждението на един от мениджърите не е било оповестено. Предположението е, че е имало скришен контракт, тъй че един от мениджърите е получавал доста повече от публично оповестеното.

Висшата лига също по този начин твърди, че " Манчестър сити " не е спазвал разпоредбите на УЕФА за финансов феърплей за интервал от пет години. Те настояват също, че клубът не е оказал цялостно подпомагане на следствието на Висшата лига.

Нарушения без отминалост

" Сити " към този момент един път се сблъска с следствие и даже тежка глоба, откакто през 2020 година и. Пет месеца по-късно обаче " жителите " пред Спортния трибунал (CAS) и трябваше единствено да платят 30 млн. евро санкция.

По това време " Сити " съумя да се възползва от това, че нарушаванията не са открити или са погасени по отминалост, което на процедура значи, че са се случили прекомерно от дълго време, с цел да може УЕФА да предприеме нещо по въпроса.

Сега разликата идва, че разпоредбите на Висшата лига не включват давностен период.

 Отнемане на точки или изхвърляне от Висшата лига: вероятните санкции за
© Reuters

" Основната разлика сред Висшата лига и УЕФА е, че УЕФА има давностен период, който лимитира съществуването на доказателства до пет години. Във Висшата лига това не е по този начин. УЕФА има правила във връзка с това от кое място идват доказателствата и те не могат да идват от противозаконни източници. Ако погледнете наръчника на Висшата лига, в него се показва, че източникът на данни и доказателства е без значение, що се отнася до тях ", споделя футболният специалист Киърън Магуайър, представен от " Скай спортс ".

Според него част от доказателствата може да идват от следствията на " Шпигел " и разкритията във Football Leaks.

Какви са наказванията

Вестник " Таймс " към този момент заяви, че най-тежкото наказване, което може да сполети клуба, е изхвърляне от Висшата лига.

" Ако виновността на " Сити " бъде потвърдена, тогава този клуб е застрашен от лишаване на точки и даже изваждане от Висшата лига ", написа водещият кореспондент на изданието Мартин Зиглър.

Според разпоредбите на Висшата лига наказванията може да са: лишаване на точки, а крайното е точно изхвърляне от Висшата лига. От " Скай спортс " допускат, че последното е малко евентуално.

 " Манчестър сити " е упрекнат в нарушение на финансовите правила на Висшата лига

От друга страна, отнемането на точки е комплициран развой и не е ясно дали може да важи за този сезон или за някой от идващите. " Всичко опира до това дали ще се стигне до бързо решение - отговорен ли е клубът или не. Аз мисля, че всичко това ще отнеме време, и не чакам решение в скоро време ", разяснява репортерът на " Скай " Кавех Солхекол.

Комисията, която ще прегледа събраните доказателства и ще взема решение, се състои от трима души. Те ще бъдат определени от Мъри Роусън, ръководител на правосъдната комисия на Висшата лига. В състава на тричленната комисия може да бъде включен всеки от 15-те членове на съдийската гилдия, както и лица, които не са нейни членове.

Може ли да си тръгнат играчите или Гуардиола

Изданията в Англия бързо се върнаха към 2020 година, когато мениджърът на " Сити " Пеп Гуардиола беше питан дали ще напусне след изваждането от Европа. Тогава до ефикасна глоба не се стигна, само че експертът сподели нещо знаково.

" Когато бяха повдигнати обвиняванията, аз им споделих: " Обяснете ми дали е правилно. " Разказаха ми всичко и аз им имам вяра, само че също по този начин споделих, че в случай че ме излъжат, на идващия ден аз няма да съм тук. Повече няма да сме другари и ще си потегли. Вярвам в клуба 100% от първия ден и го пазя. "

До момента Гуардиола към момента не е коментирал, само че през уикенда " жителите " посрещат " Астън Вила ", като се чака на конференцията преди дуела мениджърът да дава отговор на въпроси за обвиняванията.

Много специалисти в Англия преглеждат въпроса и какъв ще бъде резултатът върху футболистите, и най-много представянето им до края на сезона. " Сити " към този момент позволи много неточности във Висшата лига и изостава с пет точки от водача " Арсенал ", а съгласно експертите прогнозите за ориста на клуба може да се отразят върху играта на тима в идващите седмици.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР