Обвинения в тероризъм и убийство на четирима души бяха повдигнати

...
Обвинения в тероризъм и убийство на четирима души бяха повдигнати
Коментари Харесай

Обвиниха в тероризъм тийнейджъра, стрелял в училище в Мичиган

Обвинения в тероризъм и ликвидиране на четирима души бяха повдигнати на младежа, разкрил пукотевица във вторник в учебно заведение в град Оксфорд, щата Мичиган. Съдът постанови момчето да бъде преместено от център за задържане на малолетни в областен затвор, предава Асошиейтед прес.

Петнайсетгодишният Итън Кръмбли застана за пръв път пред съда. По данни на прокуратурата управляващите разполагат с доказателства, че той съзнателно е направил закононарушението, вследствие на което починаха четирима души. " За това има многочислени доказателства - видеокадри, изявления в обществените мрежи и разнообразни цифрови доказателства ", съобщи обвиняването.

Подрастващият е упрекнат в тероризъм, преднамерено ликвидиране по четири точки и въоръжено нахлуване по седем точки. Кръмбли е застрашен от пожизнен затвор.
свързани новини4272на 01.12.2021
Във вторник той откри пукотевица с полуавтоматичен револвер в учебно заведение в американския град Оксфорд. При случая починаха четирима възпитаници, а седем души бяха ранени, измежду тях един преподавател. Кръмбли беше арестуван на местопроизшествието.

Той е съден като възрастен, само че след стрелбата във вторник беше подложен в център за задържане на малолетни.

Причината да бъде повдигнато обвиняване и в тероризъм е в това, че щатът Мичиган ползва по-широка законова формулировка за това какво е тероризъм, отбелязва Асошиейтед прес. За разлика от федералните закони и някои щати със лично антитерористично законодателство управляващите в Мичиган включват в определението за тероризъм освен осъществяването принуждение за напън или възмездие против държавното управление, само че и сходни всеобщи убийства.

Това като цяло е нова процедура, станала допустима след атентатите от 11 септември. Самото антитерористично законодателство на Мичиган е признато през 2002 година, а за пръв път по него е повдигнато обвиняване през 2012 година, когато управляващите задържат мъж, който стрелял от колата си по към 20 автомобила на междущатска автомагистрала.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР