Обвинените като физически извършител и като подбудител на убийството на

...
Обвинените като физически извършител и като подбудител на убийството на
Коментари Харесай

Обвинените за убийството за варненския DJ Теди ще си стоят на топло

 Обвинените като физически причинител и като подстрекател на убийството на варненския DJ Теди ще продължат да обитават в ареста, реши състав на Варненския апелативен съд. Становищата са отразени в две обособени избрания след извършени открити съвещания, оповестиха от пресслужбата на съда.

На 26 февруари 2015 година късно вечерта Тодор Тодоров – прочут като варненския джей Теди - е бил открит мъртъв край блока си на бул. " 8-ми Приморски полк “. По тялото му са установени прободни рани. Над 4 години убийството остана неразкрито – до предишното лято. Тогава за тежкото закононарушение към наказателна отговорност бяха привлечени 50-годишният Константин Б., апетитен като физически причинител и 47-годишният Григор К. – като подстрекател. За тежкото съзнателно закононарушение Наказателният кодекс планува наказване " отнемане от независимост “ от 15 до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без право за подмяна.

Защитата на Константин не намира предпоставки за продължение на най-тежката мярка за неотклонение. Процесуалният му представител посочи няколко нови събитие, които разколебават обвинителната теза. Обвиненият като причинител на убийството е дал пояснения пред проверяващите в края на януари. Били са разпитани и очевидци, които са удостоверили, че на инкриминираната дата обвиненият е бил в София, а не във Варна. Изготвени са и докладни мемоари след обзор на видео записи от охранителни камери в региона на мястото на закононарушението. От тях не се открива Константин да е бил наоколо.

Според обвиняването, новосъбраните показания не могат да оборят обоснованото съмнение за авторството на действието на фона на предишно събраните доказателства. Представителят на Апелативната прокуратура уточни, че повдигнатото обвиняване е с най-висока тежест, заради което мярката задържане под стража е законосъобразна и съответна.

Съдът стигна до извода, че обжалваното определение е вярно и законосъобразно. Аргументирано е догатката за авторството на закононарушението, а прегледът на цялата доказателствена цялост не разколебава изводите на предходните правосъдни сформира, разглеждали проблема. Новоразпитаният очевидец не открива обстоятелства, които изрично да опровергават съпричастността на Константин Б. към действието.

В настрана съвещание Апелативният съд прегледа и третото за последната половин година искане за смяна на мярката за неотклонение на Григор К., апетитен като подстрекател на убийството на дисководещия. И неговата отбрана посочи новосъбраните доказателства, както и обстоятелството, че Григор търпи най-тежката мярка към този момент 10 месеца.

Продължителността на задържането под стража не може да е аргумент за изменение на мярката за процесуална насила, опълчи се представителят на Апелативната прокуратура. Според държавното обвиняване, остават в действие както съмнението за авторството, по този начин и заплахите от укриване и осъществяване на ново закононарушение.

Съдебният състав постанови, че определението на Варненския областен съд е вярно. 10-месечният период задържане под стража, с оглед типа и характера на разследваната незаконна активност, не е несъразмерен. За това време не е била разколебана тезата за авторството, защото не са постъпили нови обстоятелства и данни в тази тенденция. Затова и този състав на въззивната инстанция не откри учредения да промени мярката за неотклонение " задържане под стража “ на Григор К.

Определенията на Варненския апелативен съд, които удостоверяват правосъдните актове на първата инстанция и взетите ограничения за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на Константин Б. и Григор К., упрекнати в убийството на дисководещия Тодор Тодоров – DJ Теди, не подлежат на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР